Hirdetés

Swatting - 60 ezren nézték élőben, amikor kopogtatott a rendőrség

|

Egyre aggasztóbb jelenséggé válik a 'swatting'. Egy Twitch stream közben érkezett meg a rendőrség Joshua Peters-hez, akinek még az öccseire is fegyvert fogtak a házkutatás alatt.

Hirdetés

A 'swatting'-ot - sajnos - senkinek sem kell már bemutatni. Az utóbbi időben egyre komolyabb problémává vált, hogy egyes feltehetően súlyosan értelmi fogyatékos emberek azt gondolják, hogy vicces ráhívni a rendőrséget vagy más rendfenntartó szerveket egy-egy streamerre.

Joshua Peters, az amerikai légierő veteránja éppen Runescape-et streamelt a Twitchen, amikor ellepték a házát a rendőrök. Az alábbi videóban azt láthatjátok, amikor az édesanyja szólt neki, hogy már itt vannak a rend rendíthetetlen őrei (a hangot valami miatt tiltotta a Twitch).


Watch live video from Koopatroopa787 on Twitch

Ekkor éppen 60 000 ember nézte, ahogy játszik. Azaz játszott volna, de az internet pöcegödréből csak előmászott egy újabb szerencsétlen troll, akit valami miatt még mindig nem tiltottak el a billentyűzet mellől. 

"Láttam, hogy a lakcímemet posztolgatjátok. A rendőrség fegyvert fogott a kistestvéreimre miattatok. Lelőhették volna őket, meghalhattak volna, csak mert ti úgy döntöttetek, hogy 'swattingoltok'. Lesz*rom, hogy mi bajotok van velem, vagy mit tettem ellenetek. Velem van problémátok, úgyhogy velem is intézzétek el, a családomat pedig semmilyen formában ne vonjátok bele a dologba. Nem ezt érdemlik" - mondta Peters a streamben.

Peters később azt is elmondta, hogy ez az egész egyfajta figyelmeztetés volt számára, hogy óvatosabbnak kell lennie. "Ez bárkivel megtörténhet" - mondta.

Szerencsére Magyarországon a 'swatting' nem egy különösebben elterjedt trollkodási forma és nagyon reméljük, hogy ez így is marad. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)