Hirdetés

Resident Evil 1.5 - kipróbálhatod a soha meg nem jelent játékot

|

A Capcom annak idején lelőtt projektjének instabil, még fejlesztés alatt álló változata most mindenki számára elérhetővé vált.

Hirdetés

A Resident Evil 1.5-öt (még a Resident Evil 2 előtti időkben) a kultsorozat folytatásának szánták, de a fejlesztés során a kiadó lelőtte a projektet mondván, hogy az „buta és unalmas” (ez akkor még akadály volt).

Helyét az általunk is ismert és imádott Resident Evil 2 vette át, és a „feledik epizód” a süllyesztőbe is került volna, ha pár rajongó rá nem teszi a kezét a 60-80%-ban teljes kódra, amit a megkaparintása óta eltelt egy év során is folyamatosan fejlesztgettek.

Régóta folyik már a build bug mentesítése és kibővítése, de a lelkes amatőrök elmondása alapján még mindig messze vannak attól, hogy befejezettnek nyilvánítsák a projektet. A terv az volt, hogy a játék elkészülte után azt ingyenesen közkézre adják, de ez a terv dugába dőlt, amikor az egyik csapattag bevételt remélt a non-profit vállalkozásból.

A Resident Evil 1.5 még fejlesztés alatt álló változatát eladásra kínálta fel több aukciós oldalon. Mikor kiderült a turpisság, a csapat a kilopott változatot azonnal letölthetővé tette, ezzel megakadályozva, hogy bármi profitot is termelhessen a renegát szakadár.

MrBZork, a projekt vezetője az esetet követően nyilatkozott is a Kotakunak: „Nem tűrjük, hogy valaki profitot szerezzen a mi non-profit projektünkből, úgy gondoljuk, hogy ez megmérgezné a Resident Evil közösséget, és teljesen ellentétes a vállalkozásunk céljaival”.

Arra is figyelmeztette a türelmetlen rajongókat, hogy a kikerült build ugyan játszható, de messze van a végleges változat minőségétől: tele van még bugokkal, félkész opciókkal, és még csak nem is az változat, amivel éppen dolgoznak, hanem egy sokkal korábbi.

Akit érdekel a játék, itt letöltheti és kipróbálhatja. Végigjátszásra nem alkalmas, de ízelítőnek megteszi.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)