Hirdetés

Számos jelentős AAA játékon dolgozik a Crystal Dynamics és az Eidos-Montréal

|

A stúdiókat felvásárló Embracer Group fejese szerint a Tomb Raideren túl más izgalmas projektek is formálódnak a színfalak mögött.

Hirdetés

A héten robbant a hír, hogy a játékipar kis gömböceként is jellemezhető Embracer Group felvásárolja a Square Enix három nyugati stúdióját, a Crystal Dynamicset, az Eidos-Montréalt és a Square Enix Montréalt, több mint 50 IP-t húzva be a Tomb Raidertől a Deus Exen át a Legacy of Kainig és a Thiefig.

A svéd vállalat vezérigazgatója, Lars Wingefors nemrég a befektetők kérdéseire válaszolva bepillantást engedett abba, hogy mire számíthatunk az új tulajdonoshoz kerülő stúdióktól a következő években.

Hirdetés

Wingefors szerint az áprilisban bejelentett új Tomb Raideren túl "számos nagyon jelentős AAA-élmény" van készülőben a Crystal Dynamicsnél és az Eidos-Montréalnál, melyek egyaránt alapulnak szeretett franchise-okon és teljesen új IP-ken. A CEO emellett azt is elárulta, hogy egy nagyobb szünetre is számíthatunk a megjelenések között:

"A cső általában véve hosszabb, mint ez a két év. Lesz még néhány év, amikor nem fog annyi nagy új játék megjelenni, de jön néhány elképesztő dolog, ami ezeken a stúdiókon keresztül fog érkezni, ha messzebbre tekintünk."

Magyarán az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet, hiszen Wingefors szavai alapján ugyan nagy dolgok készülnek a Square Enix szárnyai alól kikerülő stúdióknál, de még évek kérdése, mire láthatjuk az összes betárazott projektet.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

További érdekesség, hogy ugyanezen a prezentáción David Anfossi, az Eidos-Montréal vezetője megerősítette, hogy több címen is dolgoznak, amelyek mindegyike a Epic Games legújabb játékmotorján, az Unreal Engine 5-ön alapul. Ez leginkább a Deus Ex-rajongókat hozhatja lázba, de a Thief és egyéb, akár teljesen új IP-k is szóba jöhetnek. A kanadai stúdió legutóbbi munkája az ősszel megjelent Marvel's Guardians of the Galaxy, de ennek sorsa még kérdéses, mivel a Square Enix birtokolja a jogait, vagyis nem kerül át automatikusan az Embracer Grouphoz.

A Crystal Dynamicsről pedig csak annyit tudunk biztosan, hogy az új Tomb Raider kalapálása mellett továbbra is társfejlesztőként segítik az Xbox Game Studios égisze alá tartozó The Initiative-et a Perfect Dark rebootjának elkészítésében. Egyéb címek nincsenek bejelentve, így szabadon álmodozhatunk, például a Legacy of Kain-széria visszatéréséről.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)