Hirdetés

Számos korábbi játék fut majd 60 fps-sel Xbox Series konzolokon, köztük a Fallout 4

|

Nem csak az újdonságokat, az Xbox One-ra, 360-ra vagy eredeti Xboxra megjelent játékokat is jobb lesz a Microsoft új konzoljain játszani.

Hirdetés

Ugyan korlátozott számban, de november 10-én elérhetővé válik az Xbox Series X és Series S. A két konzol között az a lényegi különbség, hogy utóbbi nem képes 4K-s felbontást kipréselni magából, nincs benne lemezmeghajtó és a beépített tárhelye sem túl acélos, viszont a képfrissítési sebesség várhatóan ugyanolyan lesz az egyes játékok esetében, akármelyik gépet is válasszuk.

Az erősebb CPU, GPU és az SSD előnyeit nem csak az új játékokban élvezhetjük, hanem a korábbi generációk címeinél is, mivel a visszafelé kompatibilitást az Xbox most is kiemelten fontosnak tartotta - 500 ezer órányi tesztelést végeztek el. Egy friss blogposztból ennek részleteiről tudtunk meg többet.

Hirdetés

A játékok mindenféle bűvészkedés nélkül kihasználhatják majd az extra erőt, olyan felbontással és framerate-tel fognak futni, ahogy azt a fejlesztők eredetileg akarták. Az SSD miatt a töltési idők is jelentősen csökkennek, az Auto HDR technológia pedig még az első Xboxra megjelent játékoknál is javít a színeken, fényeken, és ez egyáltalán nem befolyásolja negatívan a teljesítményt.

Számos játék esetében a korábbi futási sebesség duplájára számíthatunk, de azért nem fog minden második 60 fps-sel menni. A Fallout 4 viszont például igen, ehhez kaptunk is egy összehasonlító videót:

A felbontást szintén növelik a Heutchy-metódus alkalmazásával, amit már a One X esetében is használtak, és lehetővé tette, hogy az eredetileg 360p-re vagy 720p-re tervezett játékok akár 4K-val is fussanak (Series S-en ugye 1440p lesz a maximum).

Kíváncsian várjuk, mely játékoknak lesz érdemes újra nekiesni még akkor is, ha One X-en már unalomig játszottuk őket, de ez majd kiderül november 10. után.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)