Hirdetés

Szándékosan lepontozzák a The Last of Us Part II-t a Metacriticen

|

A The Last of Us Part II egyértelműen review bombing célpontjává vált. Mióta megjelent, csak úgy záporoznak az indokolatlanul alacsony pontszámok.

Hirdetés

Távolról sem új a jelenség az ún. review bombing, amelynek szándékai sokfélék lehetnek és a tiltakozás egyik formájától a rosszindulatú trollkodásig terjednek. A lényege nem más, mint negatív értékelésekkel - vagy ha erre nincs lehetőség, akkor a lehető legalacsonyabb pontszámokkal, legkevesebb csillaggal stb. - elárasztani a kiszemelt játék, film, könyv és egyebek termékoldalát, illetve minden olyan felületet, ahol engedélyezett a felhasználók véleményének ily módon történő kifejezése.

Hirdetés

A The Last of Us Part II már a megjelenése előtt parázs vitákat váltott ki, a helyzet pedig akkor mérgesedett el igazán, amikor a kontextusukból kiragadott és nem ritkán szándékosan félreértelmezett kiszivárgott anyagok nyomán különféle elméleteket lobogtattak véres kardként a játék egyre hangosabb ellendrukkerei. Ők azok, akik fütyülnek a szaksajtó egyöntetűen pozitív ítéletére, és ők azok, akik most is kereszteshadjáratot folytatnak a Naughty Dog alkotása ellen minden létező fórumon. Ténykedésükkel egyrészt elérték, hogy a The Last of Us Part II user score-ja e sorok írása pillanatában 3,4-en álljon (viszonyításképp az újságíróktól kapott, összesített és átlagolt pontszám 9,5), és a felhasználói értékelésre egyetlen jövendő vásárló se tudjon támaszkodni a jövőben, legalábbis ha erről a játékról van szó. Sőt, a különösen elvetemült pontozók még arra is veszik a fáradságot, hogy hosszabb-rövidebb szövegben fejtsék ki véleményüket, de lehetőleg úgy, hogy közben lelkesen spoilereznek, hátha elrontják ezzel azok élményét, akik más véleményen vannak.

Félreértés ne essék, eddig sem állítottuk, hogy a felhasználói értékelések alkalmatlanok lennének a minőség meghatározására, ám amikor nyilvánvalóan az eredmény torzítására megy ki a játék, és úgy pontoznak egyesek, hogy ténylegesen ki sem próbálták utálatuk tárgyát, onnantól komolytalanná válik az egész.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)