Hirdetés

Szavazz: szerinted melyik a legjobb játék a ma 15 éves Mass Effect szériából?

|

Másfél évtized telt el azóta, hogy Shepard átvette a Normandy parancsnokságát.

Hirdetés

Az ezredforduló környékén megjelent szerepjátékaival (Baldur's Gate széria, Neverwinter Night, Star Wars: Knights of the Old Republic) aratott sikere után a BioWare úgy döntött, hogy eltávolodik a licencelhető világoktól, és inkább saját univerzumot épít, sőt nem is egyet, hanem mindjárt hármat. Ennek következtében látta meg a napvilágot 2005 és 2009 között a kínai mitológia inspirálta Jade Empire, a fantasy Dragon Age: Origins, valamint a sci-fi Mass Effect. Az utóbbit 2007. november 20-án adta ki a Microsoft Game Studios Xbox 360-ra, és csak a rá következő évben látogatott el PC-re, immáron a BioWare új tulajdonosa, az Electronic Arts gondozásában.

Shepard és a Normandy legénysége hamar belopta magát a játékosok szívébe, akik még a kissé suta lövöldözést, az időrabló bolygófelfedezéseket, az újrahasznosított helyszíneket is meg tudták bocsátani a fejlesztőknek, mert a nehéz döntéshelyzeteket is tartalmazó sztori és a példamutató alapossággal kidolgozott univerzum minden apró kellemetlenségért kárpótolta őket.

Hirdetés

A nagyívű történetet a BioWare később trilógiává bővítette, sőt még egy spin-offot is fejlesztett, bár a Mass Effect Andromeda fogadtatása és népszerűsége jócskán elmaradt az elődöktől. De szerencsére ezzel még nem ért véget a sorozat, ugyanis javában készül az Unreal Engine 5-ös alapokra épített új epizód.

Most pedig arra kérünk benneteket, hogy nyilvánítsátok ki véleményeteket, és válasszátok ki az alább felsoroltak közül az a Mass Effectet, amelyiket a széria legjobbjának tartjátok. A tavaly megjelent Mass Effect Legendary Editiont ne keressétek, mert az gyűjteményes kiadás, és ebben a versenyben minden játék egyedül indul.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)