Hirdetés

Szavazz: szerinted melyik klasszikus részből készüljön remake a Resident Evil 4 után?

|

Következzék rögvest az ötödik rész, vagy kapjon esélyt inkább az átugrott epizódok valamelyike? Ti mit szeretnétek?

Hirdetés

Utólag más senki sem vitatja a Capcom döntésének észszerűségét, hogy miközben új irányba tapogatózott a belsőnézetes Resident Evil VII: Biohazarddal, valamint annak folytatásával, a Resident Evil Village-dzsel, egyúttal a széria veterán rajongóinak is kedvezni próbáld, mégpedig úgy, hogy minden tekintetben modernizálta a Resident Evil 2-t. A 2019-ben megjelent remake iskolapéldája annak, miként kell(ene) hozzányúlni egy klasszikushoz úgy, hogy a végeredmény megőrizze az eredeti mű esszenciáját, de azért újszerű élményt is nyújtson. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy ez a recept a szériával addig semmiféle kapcsolatot nem ápoló közönség jelentős részének is bejött.

A lelkes kritikák és a szárnyaló eladások tükrében nem meglepő, hogy hamar elkészült a Resident Evil 3 remake-je is, ám ez már kevesebb tiszteletet tanúsított a mintául szolgáló 1999-es Resident Evil 3: Nemesis iránt, így a fogadtatása sem volt egyöntetűen pozitív. A Capcom azonban nem áll le, jövőre érkezik a Resident Evil 4 remake is, és hacsak nem lesz orbitális nagy bukás, akkor gyaníthatóan továbbiak fogják majd követni. A kérdés, hogy milyen sorrendben.

Hirdetés

Az egyik potenciális befutó a Clair Redfield karaktere köré szőtt, a második és harmadik rész eseményei között játszódó Resident Evil - Code: Veronica lehet (ennek a feltámasztásával próbálkoznak most a rajongók is). A Noisy Pixel ugyanis nemrég rákérdezett a további remake-ekkel kapcsolatos tervekre, mire Yoshiaki Hirabayashi producer azt válaszolta, hogy jelenleg a csapat a Resident Evil 4 befejezésre koncentrál, ám ha esély lesz rá, akkor meg fogják fontolni a Code: Veronica remake elkészítését is.

Nyilván nem csak ez a rész jöhet szóba, mindjárt ott van az eredeti, egyszer már remake-elt Resident Evil, vagy az annak előzményeit feldolgozó Resident Evil Zero, és akkor még nem beszéltünk a negyedik után következő számozott epizódokról, vagy a számos spin-off valamelyikéről. Ti melyiket szeretnétek kívül-belül megújult formában viszontlátni? Szavazzatok!

Ha pedig végeztetek a voksolással, írjátok meg lent, a kommentek között, hogy miért pont arra a részre esett a választásotok? Természetesen az is abszolút érthető álláspont, ha valakinek már a könyökén jönnek ki a remake-ek, nem ítélkezünk.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)