Hirdetés

Személyre szabott nehézségi fokkal tolná ki a játékidőt az Electronic Arts

|

Az EA nemrég bejegyzett egy olyan szabadalmat, ami saját játékstílusunk és teljesítményünk alapján lőné be számunkra a kihívást jelentő nehézségi szintet.

Hirdetés

Az Electronic Arts még tavaly októberben jegyeztetett be egy szabadalmat, mai 2021 márciusának utolsó napjaiban vált publikussá. Nem tudni persze, hogy a most vázolt megoldást mikor próbálhatjuk majd ki élesben is, de első hallásra nagyon izgalmasnak tűnik a koncepció. 

A szabadalmaztatott technológia a játékosok teljesítményét vizsgálja, az így gyűjtött adatokat pedig arra használja fel, hogy meghosszabbítsa a játékidőt, illetve szórakoztatóbbá tegy a multiplayer címeket. 

Az EA új technológiája két fontos területen hozhat érdemi újítást: egyrészt a single-player játékokban nem kellene manuálisan szenvedni a megfelelő nehézségi szint beállításával, a rendszer korábbi, más játékokban nyújtott teljesítményünk alapján előre be tudná lőni azt a fokozatot, ami kellő kihívást támaszt elénk, nem lesz túl könnyű a kaland, mégsem akarjuk kétpercenként a képernyőbe vágni a kontrollert vagy az egeret és a billentyűzetet. 

Még ennél is érdekesebb azonban talán a második aspektus: multiplayer címeknél lehet kifejezetten hasznos az, hogy hozzánk hasonló képességekkel bíró játékosokkal rak minket egy lobbyba a játék, így el lehet kerülni azt, hogy egy túlképzett pajtás mindenki leiskolázzon a meccs során, és azt is, hogy egy újonc csak essen-keljen egész nap. 

Kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből, egyelőre nagyon ígéretesnek tűnik az EA új szabadalma. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)