Hirdetés

Szénné tuningolt GeForce GTX 460 Colorful színekben

|

Több mint 200 MHz-cel magasabb a Colorful GTX 460-as kártyáján a grafikus mag órajele annál, amit az NVIDIA anno megálmodott.

Hirdetés

Az augusztusi Mélyvíz rovatban két oldalas cikk olvasható a GeForce GTX 460-ról és annak egyes tuningolt változatairól. Akkor úgy véltük, hogy a Palit Sonic Platinum és a Gainward Golden Sample "Goes Like Hell" kiadásainál nem készül gyorsabb változat, ám a Point of View, a TGT és a Colorful viszonylag hamar ránkcáfolt. Előbbi két gyártó most nem annyira érdekes számunkra, hiszen még ők is messze vannak attól, amit a hazánkban kevéssé ismert cég mérnökei elkövettek.

Az iGAME GTX 460 grafikus magjának órajelét ugyanis 900 MHz-re lőtték be, ami egészen elképesztő ahhoz képest, hogy a referencia üzemfrekvencia "mindössze" 675 MHz. A 225 MHz-nyi többlet nyilván a játékokban is kimutatható lesz, főleg, mivel a lapka órajelének növelés egyenesen arányos a stream processzorok frekvenciájának változásával, amelyek 1800 MHz-en ketyegnek a Colorful vezérlőjén. Természetesen itt még nem álltak meg a tervezés során, a memóriáknál is kisebb emelést hajtottak végre, az effektív órajel 3600-ról 4200 MHz-re emelkedett.

Ezeket a módosításokat egy referencia tervekhez közeli nyomtatott áramkör nyilvánvalóan nem tudta volna stabilan elviselni, így nem meglepő, hogy egyedi nyomtatott áramkört, 6+1 fázisú tápellátást és hőcsöves hűtést választottak a VGA-hoz. Az első képen látható, hogy a két ventilátor különbözik egymástól, ám arról nincs információnk, hogy egyedi percenkénti fordulatszámmal is rendelkeznének az eltérő kinézet mellett. Az alumínium bordázat két fő részre bomlik, melyeket két-két hőcső köt össze. Mivel egyelőre teszt nem készült az iGAME GTX 460-ról, ezért nem tudjuk, mennyire hatékony ez a hűtés, mindenesetre ránézésre csillagos ötöst érdemel a gyártó.

Üröm az örömben, hogy hazánkban nem kaphatók a Colorful videokártyái, az ázsiai piacon viszont élnek is virulnak az iGAME VGA-k. Az első példányok megjelenése is ott várható, méghozzá még ebben a hónapban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)