Hirdetés

Szerinted is túl kevés a női karakter a videojátékokban?

|

Kár is lenne vitatni, a videojátékokban eléggé alulreprezentált a női nem, ráadásul ezeket a karaktereket sokszor nem lehet komolyan venni, olyannyira túl vannak szexualizálva.

Hirdetés

Az elmúlt évek során jó pár fantasztikus női karakter bukkant fel, elég csak a Bioshock Infinite Elizabeth-jére vagy a The Last of Us Ellijére gondolnunk, az összképet nézve azonban még mindig közel sincsenek elegen a lányok.

A Time nemrégiben lefolytatott egy kutatást, amelyben iskolásokat kérdeztek a témában. Az általánosba járók 47%-a, míg a középiskolás fiúk 61%-a gondolta úgy, hogy a videojátékokban felbukkanó női karaktereket sokszor csak szextárgyként kezelik. A kutatásban több mint 1400 diák véleményét kérték ki, természetesen fiúkét és lányokét vegyesen.

 

A lányok 70, míg a fiúk 78%-a mondta azt, hogy a főszereplő nemi identitása egyáltalán nem befolyásolja, hogy játszanak-e egy adott játékkal, a magukat gamernek valló fiúk több mint fele (58%) azonban úgy gondolja, több női hősre lenne szükség. Az ipar pedig úgy látszik figyel, egyre hangsúlyosabbak lesznek a női karakterek a videojátékokban, legyen szó főszereplőkről vagy a játék fontos karaktereiről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)