Hirdetés

Szétesik az ipar a használt játékok nélkül

|

Kedvenc elemzőnk, Michael Pachter újabb gondolatokkal erősíti meg, hogy hibás elképzelés lenne száműzni a használt játékokat a piacról.

Hirdetés

Michael Pachter, az iparág egyik legismertebb elemzője szerint a hardvergyártók számára kész öngyilkosság lenne, ha blokkolnák a használt játékok kereskedelmét, és biztos nem ez a platformok tulajdonosainak érdeke. A Pach Attack legújabb epizódja szerint "azt hiszem, az ipar szét fog esni, úgy gondolom, hogy nem lesz több videojáték, ha a next-gen konzolok nem támogatják a használt játékokat. Hallod ezt, Sony és Microsoft?! Támogatnotok kell a használt játékokat!" Pachter megjegyezte, hogy a Sonynak egyébként sincs oka erre a lépésre, hiszen jelentős bevételei vannak a jogdíjakból. "Miért ne támogatnák? A Sony maga talán 10 százalékkal adna el többet a játékaiból, de a többi 90 százalékot külső partnerek forgalmazzák, így az összes eladásokban talán 1-2 százalékkal jelentkezne többletbevételként."

A Wedbush Morgan elemzője szerint a kiadók egyébként is túlbecsülik a használt játékok piaca által okozott bevételkiesést, és alábecsülik az új játékok vásárlására kifejtett hatását, mivel hosszútávon ez a két tényező kiegyenlíti egymást. "Mit is jelent a használt játékok újbóli értékesítése a kiadók számára? Az a gyanúm, hogy kb. 5 százalékot. A legtöbb ember nem fejez be egy új játékot egy hét alatt, hanem 3 hét, egy hónap kell hozzá, de egyébként sem veszi meg mindenki rögtön az első napon. A játékoknak megközelítőleg 40 százaléka kerül vissza a forgalomba, de nem annyi időn belül, hogy ez bármilyen hatással legyen az új játékok eladásaira. Tehát azt mondanám, hogy mindössze 5 százalékról beszélünk. Öt százalékban vennének új játékot a használt helyett."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)