Hirdetés

Szexista megnyilvánulásai miatt kirúgta Ghost szinkronhangját az Activision

|

Jeff Leach több élő közvetítésben is szexista megnyilvánulásokkal hergelte nézőit és játékostársait, ezt találta vállalhatatlannak a kiadóóriás.

Hirdetés

Bár az internet sokáig az a hely volt, ahol az ember látszólag következmények nélkül írhatott és mondhatott bármit, mostanra ez a helyzet kissé finomodni látszik. Továbbra sem állítanánk, hogy a YouTube, a Facebook és társaik közönsége a Lordok Házával vetekedne szofisztikáltságban, de aki vállalhatatlanul viselkedik, az gyakran komoly következményekkel nézhet szembe bizonyos területeken.

Ezt tapasztalhatta meg Jeff Leach is, akit a Call of Duty-széria rajongói a 2019-es Modern Warfare-ben, valamint a rá egy évre megjelenő Warzone-ban hallhattak a franchise ikonikus karaktere, Ghost hangjaként. Leach azonban szinkronszínészi munkássága mellett előszeretettel streamelt és jelent meg különböző gamer tematikájú eseményen, ahol sokszor nem túl kifinomult megjegyzésekkel szórakoztatta közönségét.

Hirdetés

Ezek között voltak csak simán alpári beszólogatások, de gyakran kifejezetten szexista beszúrásokkal is alázta női játékostársait. Erre egy idő után egyre többen lettek figyelmesek, és több tartalomgyártó is felszólalt ellene:

Nem tudjuk, hogy az Activision a szexista beszólások vagy inkább az azokat követő népharag miatt (személy szerint nagyobb összegben fogadnék a másodikra), de úgy döntött, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt Leach szolgálataira:

"A szexizmusnak sem az iparunkban, sem a játékainkban, sem a társadalmunkban nincs helye. Az Activision a továbbiakban nem dolgozik Jeff Leach-csel. Abszolút elítéljük ezeket a megjegyzéseit. Elkötelezettek vagyunk, hogy szórakoztató és biztonságos élményt nyújtsunk játékosainknak" - olvasható a cég közleményében.

Leach egyelőre nem kommentálta a történteket. Nem tudni, hogy ki lesz Ghost hangja a további játékokban, de korábbi CoD részekben más színészek adták a hangját, így amiatt valószínűleg nem kell aggódnunk, hogy az Activision nem talál megfelelő embert a szerepre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)