Hirdetés

Sziget 2014 - Macklemore és dagonya

|

Fesztivál nem maradhat szárazon: csütörtökön jégesőt, majd ebből következő ipari mennyiségű sarat kaptunk a nyakunkba. Mégis ez volt az idei Sziget első teltházas napja...

Hirdetés

Először is, szavak nélkül, álljon itt egy kép az idei Sziget Fesztivál 'Sziget Art Zone' sátrából.

Ha megkaptad a pénzenergiát, és egy életre feltöltődtél a nagybetűs Művészetből, akkor olvasd tovább a cikket. Ha nem, akkor nézegesd még egy kicsit a fenti képet, ugyanis ez egy Gyógyító Kép.

Csütörtök. Sziget. Jégeső. Sár. (De a hajam még mindig tart!). Ebbe a környezetbe érkezett Lily Allen, Bonobo, Stromae, illetve Macklemore és Ryan Lewis is, akiket - egy brit soulénekessel ellentétben - nem zavart, hogy előttük 85 ezren dagonyáznak. Bizony, a Szigetre idén először kikerült a „megtelt" tábla: a napijegyek elkeltek, és a kedvezőtlen időjárás ellenére telítve volt a fesztivál. És hogy mi is volt a brit soulénekessel? Csütörtök délután egykor érkezett a kissé felháborodott hangvételű sajtós körímél:

„Ilyen nincs, de mégis van: Kiwanuka idén is lemondta a szigetes koncertjét. Az utolsó pillanatban, ahogy tavaly is tette."

Aztán még egyszer:

"egészségügyi problémák miatt a brit soul énekes nem tudja vállalni a koncertjét. Mint tavaly."

Ejnye.

A tavalyihoz hasonlóan alakították a fesztivál kulturális sátrait és programjait. Aki teheti, nézzen el a kelet-európai Vurstliba, mert viccesen autentikus élményben lehet része. 2013-ban itt múltidéző „dobálós" játékok kaptak helyet, amik most sem hiányoztak, viszont szuper körítést kaptak: immár sorba kell állni egy speciális útlevélért és jegyért (amennyiben máshol még nem csináltattunk képet a programfüzetünkbe magunkról, itt megrajzolnak!), majd át kell mennünk a Vámon, végül pedig a Hivatalban pecsételnek a füzetkénkbe. A Vurstli területén belül a sorbanálláskor kapott speciális valutáért cserébe játszhatunk, megmaradt pénzünket pedig, mint ahogy a régi szép időkben, a kijáratnál álló elvtárs elkobozza. A kelet-európai Vurstli a Sziget egyik legkellemesebb pontjává vált a korabeli egyenruhás, szerepükből soha nem kieső „színészek" miatt: még azt is láttam, hogy egy magyar pár megpróbált benézni egy már nem üzemelő attrakcióhoz, és jött két egyenruhás, hogy „igazoltassa" őket. Elkérték a programfüzetüket, megnézték a nevüket, és leszidták őket. Zseniális.

Talán a névhasonlóságnak köszönhetően, a Sziget Török Ferenc új filmjének, a Senki szigetének promózására is vállalkozott. Elvileg a világtérképen be lehetett jelölni, hogy ki hova szeretne utazni, de a kihelyezett filctoll már a második napon kifogyott, így inkább csak innen-onnan összeszedett matricákkal, valamint... nos, nem is akarjuk tudni, hogy mivel írkálnak az emberek a táblára. A mai és a holnapi napon egyébként maga a rendező és a stáb egy része is kint lesz, és lehet tőlük kérdezgetni a filmmel kapcsolatban.

Idén is ki lehet próbálni a fenti képen látható csodálatos halálkertiágyat, ami két embert is képes egyszerre kilőni a levegőbe, majd ott rángatni őket egy darabig. Repülő rókát egyelőre nem láttam; tavaly több sátornál is próbáltak kecsegtetni vele, hogy lehet jegyet nyerni a szörnyűségek eme repülő palotájába, de... NEM. Még ha fizetnének sem. Papír vagyok, na.

A Colosseum és a Sziget Art Zone környékén egészen érdekes dolgokkal találkozik az ember.

És hogy a koncertekről is írjak valamit: Macklemore-ék tényleg teltházas koncertet adtak. Tudom, a képekből mindig az jön le, hogy nagyon távol állok a színpadtól, de valójában csak a tömeget fényképezem. Nos, ahonnan ez a fotográfiailag kifogásolhatatlan kép készült, az NAGYON távolt volt a Nagyszínpad normál közönség-elszállásolójától. Iszonyatosan sokan voltak kíváncsiak az együttesre - nem csoda, csak Thrift Shop című számukat több mint 576 millióan látták a Youtube-on...

És végül szeretnék kiemelt szerepet szentelni valaminek, ami általában fontos az emberek számára. Sokan panaszkodnak a Sziget vizesblokkjai miatt. Nos, nézzétek csak, milyen kis stílusosan oldották meg idén a... dolgokat:

Ma is Sziget. A fesztivál még vasárnapig dübörög - reméljük, kicsit kevesebb esővel! Bár úgy tűnik, esőben gombamód szaporodnak az emberek. A Szigeten így is, úgy is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)