Hirdetés

Szórakoztató lesz a Saints Row, de a helyén kell kezelni

|

Nem a Saints Row lesz az, ami forradalmasítja az open world akciójátékok műfaját, de látjuk, hogyan tud majd mókás lenni.

Hirdetés

A Volition és a Deep Silver egészen biztos abban, hogy 2022. augusztus 23-án a boltokba kerülhet a Saints Row, a nagy múltú sorozat új része, mellyel nagy kockázatot vállalnak a fejlesztők. Úgy döntöttek, hogy a 2013-ban megjelent negyedik rész után rebootra van szükség, ezért visszavettek elsősorban a lila színből, másodsorban az egyedi, tudatosan túltolt és vulgaritást sem nélkülöző humorból, és a nulláról kezdik el mesélni a Szentek szerveződésének történetét.

A Saints Row valósághű a legkevésbé sem akar lenni, és itt-ott az animációk is kissé elnagyoltak, de épp a realitástól való elrugaszkodása teheti érdekessé, mint arról egy nemrégiben a sajtó képviselőinek tartott bemutató során ismét megbizonyosodhattunk.

Hirdetés

A több mint egy órás prezentáció alatt kevés olyan dolgot láthattunk, amiről eddig nem esett szó, vagy ami meglepett volna minket a játék eddigi előzeteseit látva. Azon túl, hogy még azt is testreszabhatjuk, milyen kövér legyen a karakterünk és milyen emblémák takarják ki privát testrészeit,  valamint példátlan szabadsággal tuningolhatjuk, díszíthetjük fegyvereinket és autóinkat, a nyílt világban is szabadon mókázhatunk - például úgy, hogy szárnyas ruhával repkedünk, és az ártatlan járókelőkre ugrálva veszünk újabb és újabb lendületet. 

Az abszurd humor tehát nem tűnik el teljesen, viszont a fejlesztők kimondottan egy földhözragadtabb élmény megalkotására törekedtek, ezért vettek vissza belőle. Az egyik küldetésben azért úgy kell elpusztítanunk a rosszarcúak táborát, hogy a kocsink után kötjük a mobilvécét, amiben a főnökük ül, és azt bontógolyóként használva tesszük tönkre a berendezést. Akinek ez, valamint a szárnyas ruha láttán a Just Cause ugrott be, ne aggódjon, nincs egyedül, de sajnos nem tehetünk majd meg mindent, amire Rico Rodriguez képes volt - pedig nem lett volna rossz, ha a vonóhorog kézre csatolható eszközként is megjelenik, nem csak a járművek kiegészítőjeként.

A Szentek felemelkedéséről szóló főküldetések mellett vállalhatunk egyéb melókat, melyek között lesz olyan is, amiben a sofőrt kell védenünk akár az anyósülésről kihajolva, akár a kocsi tetején fekve, és olyan is, aminél egész egyszerűen a pusztítás a cél: a lehető legnagyobb kárt kell okoznunk a rendelkezésünkre álló idő alatt. A harcok során látványos kivégzéseket is használhatunk saját szórakoztatásunkra, de a hangsúlyt a lőfegyverek használata kapja.

Az egész játék játszható kooperatívan, és úgy még jobban előtérbe kerülhet az, ami egyelőre az erősségének tűnik: hogy minden komolyságot nélkülöz, és csak szórakoztatni akar. Hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy a rengeteg egyéb open world játék mellett érdekessé váljon a közönség számára, erősen kétséges, de még várunk néhány bemutatót, hátha rácáfolnak félelmeinkre.

A videóból, amit nekünk is megmutattak, alább láthattok részleteket.

A jobbik eset, hogy a Volition nem azokat a részeket mutogatja, amik tényleg egyediek, érdekesek. A rosszabbik forgatókönyv, ami sajnos esélyesebb is, hogy mivel nem tudtak elég érdekes, csavaros, magával ragadó sztorit kerekíteni a játékhoz, abszolút a szabadság és a testreszabhatóság felé terelték a hangsúlyt, ami viszont önmagában még akkor sem lesz elég, ha a Fortnite-generáció a célközönség. A fő- és mellékszereplők egyelőre nem túl megnyerőek, vagy legalábbis messze nem annyira, mint Johnny Gat vagy Kinzie voltak az eddigi játékokban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Van még néhány hónapja a Volitionnek, hogy meggyőzzön minket arról, a Saints Row nem csak egy nyílt világú játék lesz a sok közül, hanem valami tényleg különleges és érdekes - a nagy mértékű testreszabhatóság önmagában még nem teszi azzá. Ha ez nem megy, teljes áron valószínűleg semmiképp nem éri majd meg beszerezni, de uborkaszezonban, egy leárazás keretében egynek jó lehet, ha agyatlan lövöldözésre vágyunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)