Hirdetés

Szülői felügyelet - új megközelítésben

|

A csemetéiket féltő szülők fellélegezhetnek: megérkezett a tökéletes fegyver a játékok ellen. A Hopscotch Technology bemutatta új készülékét, amely a beállított időn túl megakadályozza a játékok futtatását vagy akár a televízió bekapcsolását is. A kütyü neve egyszerűen Bob. A CES kiállításon bemutatott szerkezet iránt máris érdeklődik a Microsoft. Működési elve azon alapul, hogy a beépített időzítő segítségével a letelt időt követően megszakítja az érintkezést az elektromos hálózat és a játékkonzol vagy televízió között. Ezt pedig a szülő által beállított PIN kód beírásával lehet feloldani, illetve újra aktiválni. Beállítható az is, hogy pontosan mely napszakokban legyen használható a számítógép, így például megakadályozható, hogy lefekvési idő után titokban visszaüljön a csemete a gép elé. A vállalat szerint egyre több pozitív visszajelzés érkezik, ám a készülék egyelőre tesztelés alatt áll. Várhatóan áprilisban kerülhet piacra. Ám egy dolog nem egészen tiszta: hogyan akadályozzák meg, hogy Bobot kiiktassák a hálózatból? Vagyis mennyire biztosan van elhelyezve a konnektor és a tévé között?

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)