Hirdetés

Szünetelteti egyik játéka támogatását a Paradox, hogy más projektekre fókuszálhasson

|

Jelentős szerkezeti és szervezeti átalakítás zajlik a svéd kiadó- és fejlesztővállalatnál, aminek áldozatául esett a római kor grand strategy cím is.

Hirdetés

Habár nem tartozik a legnagyobb halak közé, bizonyos rétegműfajokban már-már egyeduralkodónak számít a Paradox Interactive, amely az évek során 150 fősre hizlalt Paradox Development Studios mellé továbbiakat is megvásárolt, valamint rátette a kezét a World of Darkness jogokat kezelő White Wolf Publishingre, a Shadowrun és BattleTech játékokat gondozó Harebrained Schemesre, akárcsak az Age of Wonders széria felett bábáskodó Triumph Studiosra.

Emiatt aztán sokan kíváncsiak az évente megtartott seregszemlére, a PDXCON-ra (idén május 21-e és 23-a között kerül rá sor), ahol megtudhatjuk, min is ügyködik például a közelmúltban három részlegre tagolt (mindegyik saját projektet kapott) Paradox Development Studios, amely túlnyomórészt a grand strategy műfajba tartozó címekért felel.

Hirdetés

Ilyen a 2019-ben debütált Imperator: Rome is, amelynek terméktámogatását kénytelen egy időre felfüggeszteni a kiadó annál a prózai oknál fogva, hogy nem maradt szabadon bevethető csapat. Bevan Davis portfóliómenedzser azzal indokolta a döntést, hogy a PDS több, fejlesztés alatt álló játéka erősítést igényelt, ezért vezényelték át a római kori grand strategy-n ügyködő munkatársakat azután, hogy elrajtolt a nagy 2.0-ás frissítés. Idén tehát már biztosan nem bővül új tartalommal a játék, de később még visszatérnek hozzá, nem hagyják örökre parlagon heverni - erősítette meg Davis.

 Arról pedig, hogy mi foglalja le a Paradox Development Studios erőforrásait csupán találgatni tudunk: az új felosztás szerint a PDS Green hatáskörébe tartozik a Stellaris, a PDS Red a Crusader Kings 3-on nyugtatja vigyázó szemét, míg a PDS Gold a Hearts of Iron 4-et pofozgatja (az Europa Universalis 4 gondjai pedig a Paradox Tinto fejlesztőinek vállát nyomasztják). Emellett mindhárom részleg dolgozik egy-egy új játékon is, és Davis szerint az egyikről többet megtudunk majd a PDXCON alatt.

Nyilván rosszul érinti a bejelentés az Imperator: Rome rajongóit, de reméljük nem követik toxikusan viselkedő játékostársaik példáját, akik gyakorlatilag elüldözik a fejlesztőket a fórumokról.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)