Hirdetés

Tacoma - úgy is végigjátszhatod, hogy egy lépést sem teszel

|

Furcsa módon pont a sztori élvezetét elősegítő megoldás okozza, hogy a Tacoma teljesen passzívan is végigjátszható.

Hirdetés

A nemrég megjelent, nagyrészt pozitívan fogadott Tacoma néhány érdekes új történetmesélési módszerrel is kísérletezik. Viszont hogy ezeket igazán élvezhessük, egy olyan rendszert épített a játékba a Fullbright csapata, amivel akár egy helyben állva is eljuthatunk a stáblistáig.

Hirdetés

Erről a játék egyik pályatervezője, Nina Freeman mesélt, mikor a Gamasutra vendége volt egy livestream során (ennek felvételét láthatjátok lejjebb). Elmondása szerint a Tacoma korai változataiban kifejezetten hagyományos megoldásokat alkalmaztak, a játékosoknak például kulcsokat és számkombinációkat kellett keresnie, hogy továbbjuthassanak a következő szobába.

Ennek a változatnak az éles tesztjei során viszont kiderült, hogy a játékosok emiatt nem igazán figyelnek oda a körülöttük kibontakozó történetre, hanem inkább a továbbjutáshoz szükséges tárgy vagy információ után kutatnak.

Ezért döntöttek úgy, hogy létrehozzák a Sync Device nevű eszközt, ami szép lassan magától pörgeti előre a játék teljesítésének százalékos állását, ami egyben megnyitja az újabb helyszíneket is.

Így levették a nyomást a játékosokról, hogy a következő jelszó után kutassanak, viszont továbbra is meg tudták szabni, egy adott időpontban mennyit tudnak felfedezni a Tacoma helyszíneiből. Annak ellenére, hogy a játék elvileg magától, a játékos közbeavatkozása nélkül is a végére érne, nem érdemes ezt a megoldást választanunk. Sokkal gyorsabban halad ugyanis a százalékos mérce, ha aktívan felfedezzük az űrállomást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)