Hirdetés

A Take-Two elnöke szerint Donald Trump téved és tiszteletlen

|

Zelnick reagált a videojátékokat érintő szokásos vádakra, szerinte a világ minden részén vannak gamerek, de lövöldözések mégis szinte csak Amerikára jellemzőek.

Hirdetés

A Daytonban és El Pasóban nemrég történt lövöldözések 31 halálos áldozatot követeltek és még többen megsérültek a káoszban. Sajnos már-már kiszámítható módon az események után Donald Trump amerikai elnök, és sok más, amerikai politikus villámsebességgel kezdett mutogatni a videojátékokra. Ahogy az ugye már szinte szokás.

Hirdetés

A Take-Two elnöke, Strauss Zelnick válaszul tiszteletlennek bélyegezte ezeket a politikusokat, amiért ilyen nevetséges vádaskodásba menekülnek.

"Végtelenül elszomorítanak bennünket ezek a gyomorforgató, értelmetlen tragédiák. Ettől függetlenül azzal dobálózni, hogy a szórakoztatóipar a hibás, egyszerűen felelőtlen, mi több, egyenesen tiszteletlen az érintettekre és családjaikra nézve. A helyzet az, hogy a szórakoztatóipar termékeit a világon mindenhol fogyasztják, az ilyen fegyveres erőszak viszont csak Amerikára jellemző. A valódi problémákkal kellene foglalkoznunk."

Hétfőn Trump előállt egy beszéddel, amiben erősen arra utalgatott, hogy a videojátékok a hibásak az egészért. Az Entertainment Software Association (az E3 mögött álló szervezet) nagyon hamar vitába szállt ezzel, mondván, hogy számtalan, tudományos tanulmány bizonyítja ennek szöges ellentétét. Nem először teszik ezt persze, mivel nem is ez volt az első, és valószínűleg nem ez volt az utolsó alkalom, hogy a világ megmondóemberei beleszakértettek a témába, és azonnal a szórakoztatóipari termékeket és a közösségi médiát kezdték okolni, amikor valami olyan tragédia történt, amit nehéz felelősségrevonás nélkül megemésztenie az átlagembernek. Még akkor is, ha néha ilyenkor úgy tűnik, hogy ezzel csupán saját felelősségét kerülgeti mindenki. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)