Hirdetés

A Take-Two beperelte a Red Dead Redemption felújított PC-s változatának készítőjét

|

Mivel a rajongói remastered munkálatait nem állították le, így a kiadó jogi útra terelte probléma megoldását.

Hirdetés

Mi is írtunk arról, hogy egy lelkes rajongó egészen jól halad a Red Dead Redemption első részének felújításával. A Damned Enhancement Projektre azért szegeződött sok szem, mivel a vadnyugati kaland első része sohasem kapott hivatalos PC-s portot. Viszont a Take-Two nem nézte jó szemmel a munkálatokat, így előbb le akarták állíttatni a fejlesztést, most pedig egy per is elindult a remastered készítői ellen.

Hirdetés

A kiadó képviselője azt nyilatkozta, hogy nem maradt más választásuk, mint jogi lépéseket tenni, mivel a nem hivatalos felújítást végző programozó többszöri felszólítás után sem hagyott fel a projekt elkészítésével. Elmondásuk szerint mindez károsíthatja a stúdiót, mivel konkurenciát állít a Red Dead Redemption II PC-s portjának, és hátrányos helyzetbe kerülnének, ha a jövőben kiadnák az első részt is.

A projekt vezetője, DamnedDev - polgári nevén Johnatan Wyckoff - utalt arra, hogy ha a saját oldalán nem adhatja ki a Damned Enhancement Projektet, akkor az majd valahogy megtalálja az útját az online térbe. Ez a burkolt fenyegetés olaj volt a tűzre, ugyanis a Take-Two jogi osztálya ezután lépett működésbe. Wyckoff szerint az ügyvédek családját is felkeresték, amit érthetően nem viselt túl jól. Hogy mi lesz a per vége, azt egyelőre még nehéz megjósolni, de az feltételezhető, hogy egy magánszemélynek nem sok esélye van egy olyan méretű vállalattal szemben, mint a Take-Two.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)