Hirdetés

Tanulmányozná az USA az erőszakos játékokat

|

Valóban a játékok miatt leszünk erőszakosak? Obama kiderítené.

Hirdetés

A nemrég történ tragédia okán ismét előtérbe kerültek a videojátékok, mint fő okozói a mai fiatalok erőszakosságának. Mi gamerek persze tudjuk, hogy ez csacsiság, de sajnos sokan elhiszik, hogy az átlagember simán gyilkológéppé változhat, ha tíz percet játszik a GTA sorozat legújabb részével. A közelmúlt fegyveres ámokfutásai kapcsán Barack Obama egy tanulmányt készíttetne az esetleges összefüggések feltárására.

Obama egy konferencián vetette fel az ötlete, melyen egyébként 23, a fegyvertartással kapcsolatos rendelkezést is hoztak, hogy jó lenne elkészíteni egy tanulmányt, vajon tényleg létezik-e összefüggés az erőszak, és a videojátékok között. Ehhez tízmillió dollárt kért a Kongresszustól. (Pedig épp nemrég jelent meg egy tíz országot érintő tanulmány a The Washington Postban ebben a témában.) A tanulmány célja a fegyveres erőszak problémájának gyökerét próbálná meg kideríteni, megvizsgálva azt is, hogy mennyiben járulnak hozzá az erőszakossághoz a játékok, illetve a média. Az tanulmányt a szövetségi Centers for Disease Control and Prevention végezné, amely szervezet elsősorban a betegségekkel, és azok megelőzésével foglalkozik az államokban. Az eredményt kíváncsian várjuk, hiszen akár sorsdöntő is lehet számunkra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)