Hirdetés

Tapló üzenetek miatt kapcsolhatták le a LittleBigPlanet szervereit

|

A hivatalos kommunikációból nem derült ki, hogy pontosan mi a probléma, de a felhasználói visszajelzések elég árulkodóak.

Hirdetés

A hackerek sajnos sokféle módon képesek tönkretenni mások játékát, ráadásul egyesek nemcsak azért folyamodnak nem éppen tiszta eszközökhez, hogy könnyedén nyerjenek, hanem néha az is előfordul, hogy szimplán bunkóságból csinálják azt, amit. Nem olyan régen több LittleBigPlanet-játékos is arra panaszkodott például, hogy barátságtalan tartalmú üzenetek jelentek meg a játékban, és nagy valószínűséggel ezen támadások mögött is hackerek állnak.

Hirdetés

A jelek szerint ugyanis valakiknek sikerült megoldani azt, hogy saját üzeneteiket jeleníthessék meg a játékban, és a beszámolók alapján bizony nem szép napot kívántak a többieknek ezek a támadók, hanem sértő, olykor vulgáris szövegekkel bombázták őket. A Redditen egyébként már van is egy bejegyzés a téma kapcsán, de máshol is panaszkodtak a játékosok.

Nagy valószínűséggel köze lehet a fenti esethez annak, hogy a fejlesztők úgy döntöttek, ideiglenesen leállítják a LittleBigPlanet szervereit. A Twitteren közzétett bejegyzésükből kiderült, hogy komolyan veszik a közösséget célzó támadásokat, amelyek súlyos méreteket öltöttek, ezért kellett ehhez a védekezési megoldáshoz folyamodni.

Remélhetőleg sikerül elhárítani a hibát, és a hackerek kizárása után folytatódhat a móka.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)