Hirdetés

Tarantino olvasói szemmel - Kutyaszorítóban ismertető

|

„Let me tell you what Like a Virgin is about.” Quentin Tarantino első mozis rendezésében az imént leírt erős első sor után a filmtörténelem egy meghatározó jelenete következik...

Hirdetés

... amelyben egy fekete öltönybe és fehér ingbe öltözött gengsztercsapat olyan, a cselekmény szempontjából jelentéktelennek tűnő dolgokról társalog, mint az, hogy illik-e a pincérnőnek jattot adni vagy sem. A jelenet mégis működik, mert a szövegek, amiket hallunk, kiválóan vannak megírva.

„Tarantinosan”, ahogy ma egy-egy remekül megírt dialógust szokás dicsérni. Már a kezdésnek van egy különös hangulata, amelyet csak tovább fokoz a főcím, a Little Green Bag című George Baker klasszikussal, meg a lassítva mutatott öltönyös bandával. Ez a tíz perc kellett Tarantinonak, hogy bevezessen minket, nézőket az ő dumadömpingtől, filmes utalásoktól, hommage-októl és erőszaktól terhes világába, amelyet olyannyira élvezetes nézni, akár egy nácivadász különítmény, akár egy bosszúra szomjazó ex-bérgyilkos menyasszony van a középpontban.

A Kutyaszorítóban című film olvasói ismertetőjét a CineStar honlapján olvashatjátok tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)