Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a társasjáték ipar is kimarad most pár körből

|

A járvány előrehaladtával sorra számolnak be az emberek minden iparág területéről az őket érintő nehézségekről.

Hirdetés

A vendéglátástól kezdve, az optikusokon át egészen a játékfejlesztőkig mindenkit érint ez a probléma és sajnos az asztali játékok szerelmeseinek sincs jó hírünk, ugyanis utolérte a társasjáték gyártókat is a vész. Ahogyan az várható volt, ez az iparág is a rövidebbet húzta a járványhelyzetet illetően. Az egyik főbb problémát maga a gyártás okozza, mivel a játékok alkotóelemei (kártyák, műanyag bábuk, táblák stb.) túlnyomórészt Kínában készülnek. A covid-19 okozta leállások és karantén helyzet keresztül húzták a kiadók számításait, egyik napról a másikra egyszerűen megállt az iparág.

Hirdetés

A nagyobb és fontosabb társasjáték expók szervezői sorra mondták le a rendezvényeiket vagy jobbik esetben az elhalasztás mellett döntöttek (a legnagyobb show-ként emlegetett GenCon egyelőre kitart, de ami késik, nem múlik). A játékokat forgalmazó üzletek is megsínylik a rendkívüli helyzetet, rengetegen bezárásra kényszerültek. Nem beszélve arról, hogy a kiadók számára nem csupán a gyártás okoz gondot, de a már elkészült játékok kiszállítása tekintetében is akadályokba ütköztek, emiatt pedig sokan közülük likviditási problémákkal küzdenek.

 

Habár mindössze csak pár hete, hogy globális szintre lépett a járvány, már most látni a fekete felhőket az iparág felett. A nagyobb és szerencsésebb kiadók elhalasztották pár hónappal a játékaik megjelenését, de volt olyan csapat (The Game Crafter), amely az elkövetkezendő három hétre inkább a bezárás mellett döntött.

Sajnos a játékosok sem jártak jobban, ugyanis a sok helyütt bevezetett korlátozások nem igazán kedveznek ennek a szenvedélynek. Minél inkább elhúzódik a leállás és minél hosszabb időre szól a szociális távolságtartás kényszere, annál rosszabbá válik minden szereplő helyzete.

Ugyan Kínában már lassan visszatérnek az emberek a munkahelyeikre és úgy néz ki, hogy visszazökken az élet a régi kerékvágásba (hacsak nem szól közbe egy második hullám), azonban így is nehézségekkel teli hónapok várnak az iparágra. Mert ha meg is oldódnak a gyártásbeli problémák, a szállítmányozással és az értékesítéssel kapcsolatos gondok még jó darabig fent fognak állni.

Volt olyan társasjáték, amit vártatok, de a járvány miatt elhalasztották?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)