Hirdetés

Távozik a Batman: Arkham játékok stúdiójának két alapítója

|

A lassan 18 éve megalapított és 2010-től a Warner Bros. Interactive Entertainment alá tartozó fejlesztőcsapat két alappillérét is elveszíti.

Hirdetés

A Rocksteady Studios-t 2004. december 13-án, azaz közel 18 éve alapította Sefton Hill és Jamie Walker, akik a korábban bezárt Argonaut Games-nél dolgoztak és néhány alkalmazottat is vittek magukkal az előző munkahelyükről. Legelső játékuk a 2006-ban megjelent FPS, az Urban Chaos: Riot Response volt, de a hírnevet és a játékosok szeretetét a 2009-ben bemutatkozott Batman: Arkham Asylum hozta meg számukra, amit aztán a Batman: Arkham City megerősített két évvel később.

A Batman-trilógiájuk harmadik része, az Arkham Knight aztán már megosztóbb lett, de így is rengeteg emlékezetes pillanattal ajándékozták meg a karakter rajongóit, amit a 2016-os Batman: Arkham VR egészített ki. 

Hirdetés

A Rocksteady jelenleg - a DC-nél maradva - a tavasszal elcsúsztatott Suicide Squad: Kill the Justice League-en dolgozik, de előtte sokan aggódtak amiatt, hogy egyáltalán folytathatják-e a munkát a Warnert érintő üzleti változások következtében.

A stúdió ugyan folytatja a tevékenységét, viszont most egy nagy veszteséggel kell szembenéznie: a csapat két alapítója, Sefton Hill és Jamie Walker ugyanis bejelentették, hogy távoznak a cégtől, helyüket a szintén veteránoknak számító Nathan Burlow és Darius Sadeghian veszik át.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Mindez a Warner Bros. Interactive Entertainment elnöke, David Haddad nyílt leveléből derült ki, amelyben a vezető a következőket mondta el: 

"Miután a Suicide Squad: Kill the Justice League már majdnem kész, mindketten úgy döntöttek, hogy 2022 végén elhagyják a Rocksteadyt, és új kalandba kezdenek a játékiparban. A legnagyobb tisztelettel és hálával tartozunk Jamie-nek és Seftonnak, és minden jót kívánunk nekik az új vállalkozásukhoz, sok rajongóhoz hasonlóan mi is kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a következő lépésük."

Hillék nem árulták el a távozásuk okát, és egyelőre azt sem, hogy pontosan milyen projektbe vágnak bele legközelebb, de megköszöntek mindent a rajongóknak és a munkatársaknak, valamint kihangsúlyozták, hogy milyen remek munkahely a Rocksteady.

A csapat következő játéka a már említett Suicide Squad: Kill the Justice League lesz, amely 2023-ban fog megjelenni PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re, de ezt a két alapító már nem várta meg. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)