Hirdetés

Távozott a Blizzardtól a Diablo 4 rendezője, vezető pályatervezője, valamint a World of Warcraft egyik dizájnere

|

Három veterán fejlesztő vette most a kabátját, és lépett le az Activision Blizzardtól.

Hirdetés

Először a Kotaku számolt be róla, később pedig maga az Activision Blizzard is megerősítette, hogy távozott a cégtől Louis Barriga, a Diablo 4 rendezője, Jesse McCree, a játék vezető pályatervezője, sőt még Jonathan LeCraft, a World of Warcraft egyik dizájnere is.

A Kotaku belsős forrásokra hivatkozva már a bejelentés előtt megírta a leköszönő fejlesztők névsorát, de az Activision Blizzard szűkszavú kommentárja sem váratott sokáig magára, a stúdió annyit közölt, hogy Luis Barriga, Jesse McCree, és Jonathan LeCraft valóban nem állnak már a cég alkalmazásában. 

Hirdetés

Azt is hozzátették, hogy számos más tehetséges fejlesztő van az állományukban, ahová pedig kell, új vezetőket neveztek ki. Továbbra is azon fognak dolgozni, hogy csodálatos élményeket szállítsanak a játékosoknak, alkalmazottaik számára pedig biztonságos, produktív munkakörnyezetet akarnak kiépíteni - jobb később, mint soha, mondhatnánk, ha az egész Activision Blizzard botrány nem lenne annyira megrázóan gyomorforgató, hogy még öngyilkosságról is hallani lehetett vele kapcsolatban.

Az Activision Blizzard semmilyen formában sem tért ki a távozások okára, és az érintettek sem tettek nyilatkozatot ezzel kapcsolatban. Így is elég valószínű azonban, hogy mindez kapcsolatban áll a nemrégiben kirobbant botránnyal.

Luis Barriga, a Diablo 4 rendezője 2006 óta dolgozott a Blizzardnál. Egyelőre nem tudni, milyen hatással lesz távozása a játék fejlesztésére, de valószínűleg hamar pótolni fogják, mondjuk azzal a Rod Fergussonnal, akit a Microsofthoz tartozó, a Gears játékokért felelős The Coalitiontől csábítottak át korábban azért, hogy az egész Diablo franchise-t felügyelje. 

Jesse McCree (akiről nem mellékesen a nevét kapta az Overwatch cowboy karaktere) szintén a Diablo 4-en dolgozott, vezető dizájneri pozíciót töltött be Joe Shelyvel együtt. McCree látható volt azon a Kotaku által megszerzett, nagy port kavart fényképen, melyen Alex Afrasiabi és több más fejlesztő a "Cosby Suite" néven elhíresült lakosztályban pózolnak egy hatalmas Bill Cosby festménnyel. Afrasiabinak ugyebár azért kellett távoznia a Blizzardtól, mert több munkatársnőjét is zaklatta, nem véletlenül nevezték el lakosztályát a nemi erőszakért elítélt Bill Cosbyról.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Két további vezető dizájner, Jonathan LeCraft és Cory Stockton, is szerepelnek ezek a képen. LeCraft a frissen távozó munkatársak között van, Stockton pedig elvileg szintén hamarosan elhagyja a Blizzardot, a folyamat elindult, csak idő kérdése a dolog.

Bőven benne van a pakliban, hogy ezek még messze nem az utolsó körök a nagy Activision Blizzard botrányban, és az elkövetkező hetekben további munkatársak is eltűnnek szépen csendben a céges névsorból. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)