Hirdetés

Napi büntetés: a PETA miatt vettek ki a Tekken 7-ből egy régi karaktert

|

Az amerikai állatvédők szervezete már megint nem tud mit kezdeni magával, szóval ismételten egy videojátékot vett üldözőbe.

Hirdetés

A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) állatvédő szervezet alapvetően egy nemes célt szolgál, de néha eltűnődünk azon, hogy náluk hogyan is működnek a prioritások. A Pokémon Go és a Warhammer világának vegzálása után most ismételten egy videojátékos célpontra akadtak, ezúttal a Tekken 7 esetében találtak kivetnivalót.

Aki játszott már bármelyik Tekkennel, annak nem újdonság, hogy a szereplőgárdában találkozhatunk szokatlan karakterekkel is. Közéjük tartozik Roger és Roger Jr. is, a két boxoló kenguru. A karakter a Tekken 7-ben is szerepel, ami Japánban már évek óta megjelent, viszont a nyugati verzióból a szervezet kérése eltávolították. A játék producere, Katsuhiro Harad elárulta, miért:

"Volt egy videó, melyben egy kenguru lefogja egy ember kutyáját, aki ezért pofán vágja. Ebből nagyon nagy baj lett, sokan reklamálták, hogy miért bántalmazza a kengurut. Úgy tűnik, hogy az utóbbi években egyre több lett az állatvédő, akik amúgy nem játszanának sosem a játékunkkal, de hallanak róla és azonnal belekötnek."

Nehéz eldönteni, hogy a PETA munkatársai valóban nem tudnak különbséget tenni a valóság és egy fokozottan idétlen verekedős játék között, vagy pedig csak a videojátékok népszerűségét szeretnék ugródeszkának használni ahhoz, hogy a középpontba kerüljenek, mert ahogy Harada is rámutatott, valószínűleg sosem vették volna a kezükbe a játékot, akár van benne kenguru, akár nincs. Az is érdekes, hogy az elmúlt több mint 20 évben nem zavarta őket Roger karaktere, csak most. Ettől függetlenül nem kell aggódni, mert Kuma bennemarad a játékban (hiszen egyértelmű, hogy egy medve bármikor legyűrne egy embert, őt nem kell félteni a medvével boxolni vágyóktól), mi pedig nagyon reméljük, hogy Mokujin jelenléte nem fogja felzaklatni a környezetvédőket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)