Hirdetés

Teljesen új játékon dolgozik a Days Gone fejlesztője

|

A Bend Studio már biztosan nem a Days Gone 2-re fókuszál, ám még így is maradt elméleti esély a zombis kaland folytatására.

Hirdetés

Szomorú hírt hozott a Bloomberg áprilisi jelentése a Days Gone rajongóinak, hiszen ebből derült ki, hogy a Bend Studio hiába lobbizott a nyílt világú zombis játék folytatásáért, a Sony elhessegette őket. A Days Gone társrendezője később az akciósan vásárló játékosokat okolta a kudarcért, az elkeseredett fanok pedig aláírásgyűjtéssel igyekeztek kiharcolni a folytatást.

A jelek szerint azonban tovább csökkent az esélye annak, hogy egy ilyen projekt szárba szökkenhet a közeljövőben: Hermen Hulst,  a PlayStation Studios vezetője ugyanis nemrég a PlayStation Blognak beszélt arról, hogy a Bend egy teljesen új, nyitott világú kalandon dolgozik.

Hirdetés

"A Bend Studio egy nagyon izgalmas új IP-n dolgozik, ami iránt nagyon-nagyon lelkesednek. Ebben azokra a mély open world rendszerekre építenek, melyeket a Days Gone-hoz fejlesztettek ki."

-nyilatkozta a vezető. Hulst szavai pedig igazolják a Bloomberg korábbi jelentését, hiszen a szerző Jason Schreier már abban is megírta, hogy a csapat egy új projektet kalapál. 

A Hulst-interjú után a Bend Studio is megerősítette a hírt egy Twitteren publikált közleménnyel. A fejlesztők ebben köszönetet mondtak a rajongóknak a Days Gone támogatásáért, és bejelentették, hogy valóban egy új IP-vel bővítik a portfóliójukat.

Ezzel pedig nagyot csökkent a Days Gone 2 közeli folytatásának egyébként is nulla felé tendáló esélye, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a Bend kb. 130 alkalmazottal működik, így elméletileg több projekten is gondozhatnának.

Az új IP viszont biztató fejlemény, hiszen a Bloomberg jelentése szerint a Days Gone vegyes kritikai fogadtatása után (amit továbbra is nehezen tudunk megérteni) egy darabig még a csapat puszta léte is veszélyben volt, ami miatt decemberben két kulcsfigura is távozott.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)