Hirdetés

Telltale Game of Thrones - itt vannak az első részletek

|

Rengeteg új információ derült ki a Telltale kalandjátékáról, amely a Trónok Harca világába repít majd minket. Csak utol ne érjék vele a könyveket.

Hirdetés

A Telltale Games bejelentette, hogy kalandjátékuk nem a regénysorozatot, hanem az HBO filmadaptációját fogja követni, amely a harmadik évad végétől kezdődik és az ötödik évad elejéig fog tartani, szóval gyakorlatilag egyetlen évadot dolgoz fel.

Hogy kiknek a bőrébe bújhatunk? Talán a vörös-arany Lannister lobogó alatt vágtathatunk, esetleg a Greyjoy-ház fekete vitorláit lobogtathatjuk? Sajnos nem. A Telltale stúdiója a nemesi Forrester-házat adja a játékosoknak, akik a Farkaserdőben élnek. Bár a név sokaknak ismeretlen lehet, maga George R.R. Martin igazolta a család hitelességét: „Vadászok s nyomkövetők klánjai esküdtek hűséget Deepwood várának, olyan nevek, mint Woods, Branch és Forrester.”

A játék történetében a Forrester-ház alattvalója a Glover-háznak, a Starkoknak és Északnak. Hűségük megkérdőjelezhetetlen. A játékban öt karakterrel játszhatunk, egyesek vérszerinti tagok, mások a Forrestereket szolgálják, így a Telltale szerint öt különböző perspektívából ismerhetjük meg a történéseket: „Az öt különböző karakterrel való játékmód visszaadja a Trónok Harca érzését. Ez azért van, mert akár egyetlen ember cselekedetei is örvényt kavarhatnak és befolyásolhatják a Forrester-házat. Szorozzuk meg ezt öttel, és akkor már tényleg a Trónok Harcának világában játszol… ahol vagy nyersz, vagy meghalsz.”

A kalandjátékban ellátogathatunk a Trónok Harca hírhedt helyszíneire, mint a Fal és Királyvár, ugyanakkor bemutatja a Forrester-ház otthonát, Ironrath erődjét is, melynek a Farkaserdő ad otthont. A hatalmas erdőnek nagy szerepe lesz a játékmenetben: a fákból fegyvereket, várvédő eszközöket és járműveket lehet majd készíteni. A rivális család sem maradhat el, és ezt a szerepet a Whitehill-ház fogja betölteni. „Sokat fogunk hallani róluk a játék során.” - jegyezte meg a Telltale, de részletekbe már nem bocsátkoztak.

Az első epizód, melynek címe „Iron From Ice” lesz (amely egyben a Forrester-ház mottója is) még idén megjelenik PC-re, PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra, iOS-re és Mac-re is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)