Hirdetés

Ez a játék tartja most lázban a Steam felhasználóit

|

A Pokémonból sokat merítő játékra annyian csaptak le az elmúlt napokban, hogy még a szerver is megsínylette a dolgot.

Hirdetés

A Crema által fejlesztett, és a Humble Bundle közreműködésével kiadott Temtem nagyjából olyan, mint egy hivatalos licenc nélküli Pokémon-játék. Mindenféle lényeket gyűjtögethetünk benne, amiket aztán egymásnak is ugraszthatunk, ráadásul igazi közösségi élményt nyújt, mivel egy MMO-ról van szó. Valószínűleg nem fog sokáig életben maradni, ha a Nintendo ügyvédei felébrednek, de addig nagyot megy.

Hirdetés

Nem is túl meglepő, hogy jelenleg a legkelendőbb játékok között van a Steamen a Temtem, ami egészen elképesztő teljesítménynek számít, ha figyelembe vesszük, hogy január 21-én jelent meg korai hozzáférésben. A hirtelen jött sikernek azonban sajnos megvolt az ára is, ugyanis rengetegen akartak egyszerre belépni a játékba, így nagyon hamar komoly sorok alakultak ki a szervereken, és gyakran azért szabadult fel egy-egy hely, mert egyszerűen befagyott a játék vagy szimplán kidobott valakit.

Szerencsére a Crema gyorsan reagált és már gőzerővel dolgoznak azon, hogy működőképesebbé varázsolják a rendszert. A játék hivatalos Twitter-oldalán megjelent bejegyzésből kiderült, hogy az optimalizálásnak hála még akkor is stabil tud maradni, ha egyszerre több mint 27 ezren vannak online. Persze kérdéses, hogy meddig fogja bírni a szerver, ha továbbra is ilyen ütemben növekedik a játék népszerűsége; a Steamcharts szerint az elmúlt 24 órában 31678 volt a csúcs.

Ti kipróbáltátok már a Temtemet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)