Hirdetés

Tényleg rasszisták a Back 4 Blood zombijai?

|

Több játékos is arról számolt be, hogy a Turtle Rock kooperatív lövöldéjében elhangzott az a bizonyos n-betűs szó az élőhalottak szájából.

Hirdetés

Augusztus 5-én kezdődött, és még 9-én is tartani fog a Back 4 Blood csupán előrendelők, a sajtó képviselői és youtuberek/streamerek által kipróbálható bétája, amely remek alkalmat kínált arra hogy még a publikus próbakör előtt bepillantást nyerhessünk a Turtle Rock kooperatív lövöldéjébe. A szóban forgó alkotás kísértetiesen emlékeztet a Left 4 Deadre, ami nem a véletlen műve, hiszen a fejlesztők nagyrészt ugyanazok, ezért aztán a koppintás is bocsánatos bűn.

Természetesen mi is nagyot haraptunk a kóstolóból, házi zombiszakértőnk, HP kimerítő írását itt olvashatjátok el az általa tapasztalt pozitívumokról és negatívumokról. Hiányzik belőle azonban egy olyan apróság, amire a hétvége folyamán többen is felfigyeltek.

Hirdetés

Néhányan ugyanis játék közben olyasmit véltek kihallani a zombihörgésből, hogy nem hittek a fülüknek. Konkrétan a "nigger" szó szűrődött ki az aszott ajkak közül, ami vérmérséklettől függően csodálkozást, értetlenkedést, megrökönyödést vagy felháborodást váltott ki azokból a játékosokból, akik meg is örökítették a pillanatot.

Miután megneszelte a hírt - és mellesleg a saját munkatársa is megtapasztalta - a Kotaku felvette a kapcsolatot a Back 4 Bloodot gondozó Warnerrel és a fejlesztőkkel, hogy kiderítse a jelenség okát. Mint a kiadó válaszából kiderül, csupán a véletlen műve az egész, két egyszerre lejátszódó hangfájl összeolvadásából jön létre a rasszista sértésnek tűnő hörgés. Természetesen dolgoznak a megoldáson, hogy a közelgő nyílt bétára, de legkésőbb a megjelenésre hírmondó se maradjon a szándékolatlan beszólásból.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Back 4 Blood végül többszöri halasztást követően október 12-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)