Hirdetés

Tesztelhető a PS5 és PS4 új rendszerfrissítése, ezekre az újításokra számíthatunk

|

Ma elindult a nyilvános bétatesztelés, számos izgalmas funkciónak örülhetnek a PlayStation 5 és PlayStation 4 felhasználói.

Hirdetés

Szerencsére olyan időket élünk, amikor a konzolgyártók nem csak hibák javításának céljával adnak ki frissítéseket, hanem azért is, hogy még jobbá tegyék a felhasználói élményt. A következő PlayStation rendszerfrissítések elsősorban a party chatet, a Game Base-t ( és az akadálymentességet fejlesztik. Jelenleg kiválasztott bétatesztelők próbálgathatják ezeket, viszont ha minden jól megy, még idén élesednek is.

Hirdetés

A közösség visszajelzéseinek köszönhetően mindkét platformon lehetőség nyílik majd party létrehozásakor megadni, hogy zárt vagy nyitott legyen-e - utóbbi esetben bármelyik barátunk csatlakozhat, előbbinél meghívóra van szükség.

Emellett a PlayStation 5-ös játékosok könnyebben beazonosíthatják, ki beszélt, így jelenthetik, ha valami olyan hangzott el, amit problémásnak találtak. A Share Play elindítása ugyancsak egyszerűbbé válik.

A PlayStation 4 a PS5-től vesz át egy funkciót, mégpedig azt, hogy egyenként lehet majd állítani a beszélgetés résztvevőinek hangerejét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A PS5-ös Game Base-t három részre bontják, hogy külön-külön láthassuk barátainkat, az elérhető partykat, illetve az üzeneteket. A barátok meghívása ugyancsak egyszerűbbé válik, ahogy a felkérések elutasítása is.

A konzolon szűrhetjük majd a játékokat műfaj szerint, beállíthatjuk, hogy legfeljebb öt játék vagy app állandóan megjelenjen a fő képernyőn (és 14 fog látszani alapból), szebbé válnak a trófeák hátterei a PlayStation menüben, és a Share gombbal indíthatunk képernyőmegosztást is barátainknak.

Ami az akadálymentességet illeti, új nyelveken lesz elérhető a szövegfelolvasás (orosz, arab, holland, brazil portugál, lengyel, koreai), a sztereó hangzást monóra állíthatjuk, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság játékosai pedig egy extra funkció tesztelésében segíthetnek: ez a hangvezérlés, melynek segítségével gyorsan indíthatunk játékokat, appokat, elérhetünk eállításokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)