Hirdetés

TGS 2015, dislike gomb és hanyatló Konami - mi történt a héten?

|

A Konami látszólag haldoklik, a Need for Speed PC-s változatát elhalasztották, Mario 30 éves lett, Facebookra pedig jön a Dislike gomb - sok minden történt a héten.

Hirdetés

Nem ez volt az év eddigi legjobb hete. Szerencsére a rengeteg keddi megjelenés betalált, különösen a Destiny: The Taken King, ami helyrehozta az alapjáték hibáit, hozott egy rakat új tartalmat, és arra késztetett, hogy egy tegnapi sörözés után még leüljek egy küldetésre. Ezért is vagyok ma hulla fáradt, úgyhogy a hétvégi pihenés nem jött össze, de jó esélyt látok arra, hogy alvás helyett ma is megyek majd Destinyzni. Előbb viszont foglaljuk össze a hetet, mert sok minden történt a Destinyn innen és túl.

Először a Hype, aztán a szövegek, linkek, képek, gifek, videók.

Nincs olyan, hogy valami nem Game Boy

Game Boy-jal nyitottuk és Game Boy-jal zártuk a hetet, a hét első híre ugyanis az volt, hogy valaki Game Boy hűtőt épített, az utolsó meg, hogy egy Game Boy gitár is készült, ami mind gitárként, mind kézikonzolként zavartalanul funkcionál.

Ha Game Boy, akkor Nintendo, és ha Nintendo, akkor fontos, hogy a cégnek új elnöke lett, Mario pedig betöltötte a 30-at, minek örömére a Google egyedi módon ünnepelt, mi készítettünk egy kvízt, illetve összeírtunk tíz dolgot, amit csak kevesen tudhattak a piros sapkás fiatalemberről. 

Tök jó game show

Mindenekelőtt bocsánat a közcímben szereplő poénért, ez szintén csak a fáradtságom folyománya. A napokban zajlott az elsősorban a japán gamereket megcélzó Tokyo Game Show 2015, melynek kezdete előtt két nappal a Sony tartott egy igen érdekes és tartalmas sajtótájékoztatót. Ami a nyugati gamerek többségét érinti, hogy jön a Bloodborne első DLC-je, az Assassin's Creed Syndicate-hez Hasfelmetsző Jackes csomag készül, a For Honorben lesz egy szamuráj, kiderül a Project Morpheus végleges neve, kaptunk egy Call of Duty: Black Ops 3 trailert, bemutatkozott a Resident Evilt csak nyomokban tartalmazó Umbrella Corps, bejelentették a Dark Souls III megjelenési időszakát, és hogy Karin is benne lesz a Street Fighter V-ben.

Emellett bemutatták a One Piece: Burning Bloodot, a Danganronpa 3-at, a Toukiden 2-t, a Dragon Quest Builders új trailerét, egy szamurájos akciójátékot, a Kingdom Hearts HD 2.8-at, az új Hot Shots játékot, a The King of Fighters XIV-et, egy új World of Final Fantasy trailert, a Gravity Rush 2-t és a felújított eredeti Gravity Rush-t, valamint a Yakuza Kiwamit és a Yakuza 6-ot. A Persona 5 meg késik. A nyugatot ugyan nem tudjuk, mennyire érinti, de jönnek a cserélhető PS4 HDD fedelek, és csökkent a konzol ára is.

Ko, na mi van?

Újfent bocsánat, én is érzem, hogy elértem egy mélypontot. Más: Egyre kaotikusabb a Konami helyzete, hiába jelent meg két szinte kifogástalan játéka az elmúlt két hétben. A Metal Gear Solid V: The Phantom Pain és a Pro Evolution Soccer 2016 is jól sikerült, de ez csak a dolgok egyik oldala - a másik oldalon olyanokat hallunk, hogy nem fejlesztenek többé konzolos és PC-s játékot, csak a PES sorozat új részeit. Egyelőre még sem cáfolatot, sem megerősítést nem kaptunk, de a Konaminak muszáj lesz valamit hivatalos úton reagálnia, mert ez így nem állapot.

Bánat utca

Jutott még rossz hír a hétre, legyünk túl ezen, hogy aztán a cikk végén mégis vidáman, arcotokon széles mosollyal, örömtáncot járva álljatok fel a gép elől, felkészülve a csodálatos hétfő csodálatos eseményeire. Az EA bejelentette, hogy a Need for Speed PC-s változatának kimaxolásához idő kell, ezért a játék PC-s kiadására nagyjából még fél évet kell várni. Másik rossz hírünk, hogy a Dead Island: Epidemicnek annyi lett, mielőtt igazán beindulhatott volna. És nagyjából ennyi a szomorúság.

Lassan vége lesz

Szó esett még az Uncharted 4 béta idejéről, az Uncharted: The Nathan Drake Collectionből egy és még egy videót kaptunk, Facebookra jön a dislike/nemtetszik/részvétem gomb, bárki játszhat a Star Wars Battlefront bétájával, az egyik gyűjtőihez spéci ajándék jár, egy robot bárkit elver kő-papír-ollóban, Kobe Bryant kosárlabdával focizik a FIFA 16 reklámjában, összeszedtünk 14+1 nemrég megjelent vagy valamikor megjelenő Warhammer játékot, Leia eredeti bikinije pedig megvásárolható. Pár napja még az volt.

Még mielőtt heti összefoglalónkat lezárnánk, a legfontosabbról muszáj szólnunk: megjelent a legfrissebb GameStar, mely nem csak telis-tele van teszttel, de Thief teljes játékot is adunk mellé, amire azért tényleg nem lehet panasz. Van egy nagyon jó előfizetői akciónk is, nézzetek rá mindenképp. A tapasztaltak valószínűleg már az elején látták, hogyan fog ez végződni, az újak pedig emeljék poharaikat a magasba, és fogadják meg HP örökbecsű tanácsát, amitől kisimulnak a ráncok és helyreáll a hormonháztartás: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)