Hirdetés

Ezek a gamer rendezvények várnak ránk keleten

|

Az E3 számunkra a legérdekesebb rendezvény az évben, de ha kicsit átnézünk a bolygó túloldalára, akkor itt is vannak expók, amikre érdemes odafigyelni.

Hirdetés

A nagyobb játékexpók nem a nyugat sajátjai. Több hatalmas, E3-hoz hasonló rendezvény is van keleten, amikre a nyugati kiadók is rendre kivonulnak. Kína, Korea, Japán mind hatalmas rendezvényekkel várja majd az érdeklődőket a következő hónapokban.

Az már a listán látható események leírásán is látható, hogy két dolgot imádnak arrafelé: az MMORPG-ket és a mobilokat. Főleg utóbbi lett hatalmas piac az elmúlt néhány évben, amit mi sem mutat jobban annál, minthogy a listánkon szereplő összes eseményen foglalkoznak mobiljátékokkal. Az első például kifejezetten ennek a műfajnak szenteli magát:

GMGC Bangkok - július 13-14

A Thaiföldön tartott esemény leginkább a mobiljátékokra, és azok fejlesztésére fókuszál. A rendezvényen olyan fejlesztők lesznek jelen, mint a Bluestacks emulátor csapata, a Unity kollégái, és több mobiljáték fejlesztő stúdió vezetői. Több mint 1000 embert hívtak meg az iparból, így izgalmas előadások tömkelege várja majd az érdeklődőket.

ChinaJoy - július 28-31

Kína legnagyobb játékosrendezvénye, a ChinaJoy idén különösen nagy buli lesz, mivel a rendezvény idén lesz 15 éves. A szokásos koncertek, cosplayerek és bulik mellett rengeteg mobilos játékokra (a mobilt mint játékplatformot nagyon szeretik keleten) és PC-s MMORPG-re lehet számítani, de a beígért több mint 4000 cím között valószínűleg az AAA kiadók legújabb termékei is felbukkannak majd.

PlayStation Experience - augusztus 5

A korábbi, Egyesült Államokban tartott hasonló rendezvények után a Sony most Délkelet-Ázsiában is tart egy PlayStation Experience-t, ahol az arra járók kipróbálhatják a következő hónapok legnagyobb dobásait. A Detroit: Become Human, Everybody's Golf, Far Cry 5, Gran Turismo Sport, Knack II, és No Heroes Allowed! VR mind kipróbálhatóak lesznek. A játékok mellett lesznek előadások is fejlesztőkkel, nyereményjátékok és minden mulatság, amit a Sonytól elvárnánk.

Tokyo Game Show - szeptember 21-24

A TGS már lassan nagyobb lesz, mint az E3. Látogatószámokban például rájuk vertek 2016-ban. A tokiói rendezvényre 271 224 látogattak el, ami többszöröse a 2016-os E3 50 300-as számának. Ami persze nem teljesen igazságos, lévén akkor az E3-ra csak sajtósok léphettek be, ettől függetlenül mégis szép ez.

A Tokyo Game Show egy hatalmas játékfesztivál, ahol nem csak a japán fejlesztésű mobilos címeket, MMORPG-ket és különböző JRPG-ket lehet próbálgatni, de megjelennek a játékipar olyan szereplői is, mint a Blizzard, a Sony vagy a Microsoft. Az E3 és a Gamescom után ez a harmadik legfontosabb gaming esemény az évben.

eSports and Gaming Summit 2017 - október 27-29

A Fülöp-szigetek legnagyobb esport és gaming rendezvénye nagyon hasonló a nyugati játék expókhoz. A részvevők kipróbálhatják az éppen készülő vagy megjelenéshez közeli programokat, megnézhetik, hogy mind dolgoznak az ipar nagyjai a több mint 100 felállított helyszínen. Kicsit kisebb, mint az E3 viszont itt komoly esport versenyek is várják a bátor versenyzőket és nézőket egyaránt.

G-Star - november 16-19

Dél-Korea prémium gamer expója idén is várja a tömegeket, de mivel még néhány hónappal odébb van, így az idei tervekről még keveset tudunk. Annyi biztos, hogy MMORPG-kben és kompetitív online címekben nem lesz hiány a rendezvény néhány napja alatt. Az olyan óriások, mint a NCsoft, a Hangame, az NHN, a Nexon, a Webzen és még a Blizzard is régi, megszokott vendégek itt, így ha az MMO-kban kóborlás a kedvenc hobbid, akkor ez lesz a kedvenc rendezvényed.

Taipei Game Show 2018 - január 25-30

Tajvan legnagyobb rendezvénye a januári eseményen sem csak a keleti játékok rajongóinak lehet érdekes. A 2018-as bulin 35 nemzet 1500-nál is több ipari résztvevője készül a 400 000-nél is több látogatóra készül. A helyszínen az AAA címek legalább annyira képviseltetik majd magukat, mint az indie, AR és VR cuccok. A PC-k, konzolok és mobilok csipogása mellett lesznek cosplayerek, anime és manga témájú helyszínek, és még társasok is. Érdemes lesz odafigyelni erre az eseményre is.

Rengeteg különleges játék, és program várja a rajongókat ezeket a rendezvényeket, melyek többségét egyébként otthonról is lehet majd követni a twitch.tv különböző adásain. Érdemes lesz figyelni a képeket, videókat, beszámolókat, mert a közeljövő nagy mobilos és MMO-s bejelentéseit mind ezekről az eseményekről fogjuk kapni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)