Hirdetés

The Awesome Adventures of Captain Spirit teszt - a gyermekkor vége

|

Chris Eriksen, vagyis alteregója, Captain Spirit néhány órás kalandja kiválóan vezeti fel a Life is Strange második évadát.

Hirdetés

Zseniális húzással irányították figyelmünket alkotói a Life is Strange közelgő második évadára. Még az E3 alatt lelepleztek egy felvezető epizódot, amelyet pár nappal később ingyenesen letölthetővé tettek, így aztán bőven elegendő idő áll a rendelkezésünkre a szeptember 27-re tervezett rajtig.

Hirdetés

Ezalatt nem csupán ebből a nagyjából kétórás kalandból hozhatjuk ki a maximumot, hanem egyúttal bepótolhatjuk az első szezont és annak három plusz egyrészes előzményét is, ha mostanáig még nem kerítettünk volna rájuk sort. Igaz ugyan, hogy Chris Eriksen történetének befogadásához és megemésztéséhez semmi szükség a korábbi részek ismeretére, mégis azt javasolnám, kezdjétek azokkal, amennyiben épp a The Awesome Adventures of Captain Spirit kellett ahhoz, hogy megtörjön a jég, és végre érdeklődést mutassatok a sorozat iránt. Új a helyszín, egyik szereplővel sem találkoztunk eleddig, sőt a játékmechanikák között is akad olyan, amelyhez még nem volt szerencsénk, viszont a Life is Strange 2 előzményeként is felfogható alkotás egyazon univerzumon osztozik a többivel.

Szárnyaló fantázia

A The Awesome Adventures of Captain Spirit nyitójelenete láttán semmit sem tehettem gyerekkori emlékeim hirtelen támadt rohama ellen. Előbb a Don Quijote-mintás tapéta jelent meg lelki szemeim előtt, majd az intarziás szekrény, amit a parkettára borított perzsaszőnyeg és a csergével letakart fotel emlékképe követett. Utóbbinak szinte teljesen kitöltötték az öblét a plüssállatok, valamint a közöttük precízen elhelyezett ólomkatonák és akciófigurák, amelyekkel rajtaütést terveztem végrehajtani egy harckocsimodellekből, dinoszauruszokból és transformerekből álló hadoszlop ellen. Annak idején órákig rendezgettem a terepasztalt, amelynek foghíjait képzeletem töltötte ki, csakhogy míg számomra mindez nem jelentett egyebet, mint puszta szórakozást, a tízéves Chris esetében előbb-utóbb egyértelművé válik, hogy többről van szó. Szuperhős alteregója és a hozzákapcsolódó fantáziavilág mindamellett, hogy lefoglalja egy csendes szombat délelőttön, segít neki feldolgozni az őt ért hatásokat. Mi is könnyebben azonosulunk vele, illetve éljük bele magunkat a helyzetébe, ha ahelyett, hogy egyszerre zúdulna ránk minden információ, inkább a saját benyomásaink alapján rakjuk össze a képet. Emiatt aztán úgy érezzük, tettünk is valamit a revelációért, és garantáltan elhangzik pár "Úgy tudtam!", "Hát nem megmondtam?" és "Ó, bázeee!".

Hétvégi program

Mint említettem, mindössze néhány óra eseményeit dolgozza fel az epizód, minek folyamán kipipálhatjuk az összes tennivalót Chris listáján a címszereplő kosztümének elkészítésétől (van némi beleszólásunk a szerelés összeállításába) a kincskeresésen át egészen az összecsapásig nemezisével, Mantroiddal. Sőt akár rekordot is dönthetünk a srác kedvenc mobiljátékában. Mindezt kiegészíthetjük még némi házimunkával, hátha jobb kedvre derül a kosármeccsre koncentráló apuka, és valami mást is fogyaszt reggelire a sörön kívül. Mivel Chris meg van győződve arról, hogy ő valójában Captain Spirit, a legegyszerűbb feladatokat is "szuperképességét" használva oldaná meg; rajtunk áll, hogy engedjük-e neki. Elindíthatunk egy mosást, kivihetjük a szemetet, lekotorhatjuk a havat a lépcsőről, eközben átkutathatjuk a házat, a kertet és a garázst is. 

Noha máris a valós helyszínek (akad pár képzeletbeli is) felsorolásának végére értem, ennyiből is leszűrhető, hogy a látnivalók csinosítgatása érdekében is tett erőfeszítéseket a Dontnod. Ezért joggal várhatjuk, hogy a megszokottnál pofásabb kulisszák között bontakozzék majd ki teljes egészében a történet, amely a problémákkal való szembenézés, vagyis a megküzdés témakörét pedzegeti.

The Awesome Adventures of Captain Spirit
Jó is, ingyenes is. Mire vársz még?
Ami tetszett
  • Szerethető főszereplő
  • „Szupererő” használata
  • Pofásabb látvány
  • Ingyenes
Ami nem tetszett
  • Rövid
  • Nem járnak érte achievementek/trófeák
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)