Hirdetés

The Bard's Tale IV - a kulisszák mögött

|

Közel harminc évnyi szünet után először kap folytatást a legendás The Bard's Tale sorozat, ezért olyan különleges az új videó és Brian Fargo nyilatkozata, melyek beavatnak minket a fejlesztés rejtelmeibe.

Hirdetés

Brian Fargo sokaknak szerzett szép napot, mikor a PAX South 2015-ön bejelentette, hogy a Wasteland 2 és a Torment: Tides of Numenera mellett újraélesztenek egy másik legendás szériát is a The Bard's Tale IV-gyel. Az inXile közösségi kalapozással szerette volna összehozni a projektet, és még olyan ajándékokat is felajánlott a támogatóknak, mint az ingyen Wasteland 2, és hogy pluszban az eredeti trilógiát is megkapják.   

A bárd legújabb kalandja (amely az 1988-ban kiadott The Bard's Tale III: Thief of Fate közvetlen folytatása) már június közepén átlépte a kívánt 1,25 millió dolláros határt, végül a kampány során több mint 1,5 millió dollárt sikerült gyűjteni.

A szerepjáték jelenleg a fejlesztés korai szakaszában van, amikor nagy hangsúlyt fektetnek a környezetre: ha nem vagy fejlesztő, akkor bizonyára érdekesnek találod majd, hogy egy valódi sírkövet lefotózva hogyan használják azt fel a játékban, milyen technikákkal teszik hitelessé az objektumot és hogyan néz ki a végleges változat. 

Ide tartozik még, hogy Brian Fargo, az inXile fejese nyilatkozott a GameRanx honlapnak és megosztott egy-két érdekességet a projektjeikkel kapcsolatban. Az egyik ilyen, hogy miképpen szerezték vissza a The Bard's Tale jogokat: 

„A jogokat megszerezni a türelem és a szorgalom játéka volt. A dobozos játékok világában a védjegy lejárhat a kihasználatlanság miatt, mint ahogy történt az a Bard’s Tale és a Wasteland esetében is. A szerzői jog az egy teljesen más dolog, hiszen gyakran évtizedek múlnak el, mire lejár, elévül. Az EA nagyon kegyes volt és megengedte, hogy használjunk minden levédett dolgot. Nekem mindkét esetben két évtizedet kellett türelmesen várnom, hogy visszatérhessek ezekbe a világokba.

A másik, hogy Fargo miképpen látja a harminc évvel idősebb önmagát: 

„Nem tudhatom biztosan, hogy hol leszek 30 év múlva, de azt gyanítom, hogy egy fejemre szerelt VR-ral leszek felruházva, vagy valami különös AR hallucinációban létezem." 

Szintén fontos téma, hogy valaha is visszatérnek-e a hagyományos kiadáshoz:

„A döntés a közönség kezében van, akik töretlenül támogatják a munkámat. Nagyon élveztem, hogy olyan csapattal dolgozhattam, akik mindent beleadnak a munkába, nem csak kiskapukat keresnek a fizetés zsebrevágásáig."

Végül mesélt egy kicsit a szerepjáték technikai részéről is:

„A sorozat természetesen fejlődött volna az idő múltával, de túl sok volt a technológiai és UI- (User Interface) áttörés, amiket nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Nagy hangsúlyt fektettünk a játék jól ismert elemeire, mint a felfedezés, a csapatos játék vagy a körökre osztott harc, a fejtörők és a versek, valamint a karakterosztályok. Ha néhány játékos olyan nehézséget szeretne elérni, mint az elődben megismert, akkor arra is lehetőséget biztosítunk. Őszintén szólva nagyon élvezem, hogy ilyen elemekből építhetjük fel az új játékot."

Nektek hogy tetszik a The Bard's Tale IV? Támogattátok már?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)