Hirdetés

The Book of Eli - Denzel Washington apokalipszise

|

Denzel Washington átkel fél Amerikán, miközben óva őrzi az egyetlen könyvet, amely megmentheti az emberiséget.

Hirdetés

Manapság egyre nagyobb keletje van Hollywoodban a posztapokaliptikus történeteknek. Elég csak a Legenda vagyok (az Omega man remake-je) sikerére, vagy a Viggo Mortensen főszereplésével készült, bemutatás előtt álló The Road című filmre gondolni.



Denzel Washington legújabb filme ugyanezt az irányvonalat követi: a civilizáció romokban, az emberiség nagyobb része elpusztult, a túlélők tengődését mindennek lehet hívni, csak életnek nem. Ha nagyon jóindulatúak akarunk lenni, akkor esetleg a vegetálás szót alkalmazhatjuk rá. Eli (ejtsd: iláj) magányosan rója az utat keresztül az amerikai pusztaságon, amikor egy szedett-vedett városka önjelölt despotájával kerül szembe. A Gary Oldman alakította fickó mindenáron meg akarja szerezni a könyvet, hiszen a benne rejlő tudás segítségével újra talpra állhatna az emberiség.



Albert és Allen Hughes rendezi a filmet. A testvérpár a Johnny Depp főszereplésével készült Hasfelmetsző Jack képregény adaptációjával (From Hell - A pokolból) robbant be a köztudatba. A 2010 januárjában bemutatkozó The Book of Eli szereplőgárdáját erősíti az a Michael Gambon is, aki harmadik Harry Potter filmben vette át Aldus Dumbledore szerepét az elhunyt Richard Harristől.




Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)