Hirdetés

The Crew, Elite: Dangerous - 2014. decemberi játékmegjelenések

|

Eljött az év utolsó hónapja, a kiadóknak még lehetősége van feliratni játékaikat a karácsonyi listáinkra. Kevesen próbálkoznak, de ők legalább gőzerővel.

Hirdetés

Most egy kicsit megint nyugi lesz, túlvagyunk az októberi-novemberi nagy rohamon, mindenki eldönthette, melyik játékot kéri karácsonyra, úgyhogy decemberre szinte már csak azok maradtak, amik nem készültek el időben. Az utolsó idei megjelenés – előreláthatólag – a 18-án érkező Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, utána január második feléig pótolhatjuk a pótolnivalót. Nézzük is a decemberi listát, hátha így, közel az utolsó pillanathoz találtok rajta valami nektek valót.

Limbo - december 1. - Xbox One

A Limbóval már tényleg csak az nem játszott, aki nagyon nem akart – én személy szerint PC-re, Xbox 360-ra és iOS-re is megvettem már. Az egyik legemlékezetesebb indie platformer ma Xbox One-ra is megjelent, úgyhogy aki épp a next-gen változatra várt, tessék, itt van. PS4-re valószínűleg nem idén jön, szóval muszáj lesz Xbox One-t kérnetek a Jézuskától. Akik tavaly novemberben vették meg a konzolt, a múlt héten megkapták ingyen, a többiek pedig mától vásárolhatják meg.

The Crew - december 2. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360 [Előrendelés]

Kemény, de nem problémamentes évet zárhat a Ubisoft. Nem kell újra ecsetelnünk, hogy mit csináltak jól és rosszul, valószínűleg meetingelnek ők erről eleget, mi meg már megvitattuk elégszer A The Crew megjelenése többek között az AC: Unity és a Far Cry 4 körüli problémák miatt is izgalmas, nagyrészt online játékról lévén szó abban sem bízunk teljesen, hogy a szerverek az első pillanattól fogva kiszolgálnak mindenkit, de ígéretet kaptunk arra, hogy sem a bugok, sem a szerverek nem fogják elrontani az élményt, és ha csak egy kicsit is, a Ubisoft visszanyeri a játékosok bizalmát. Mi nagyon szeretnénk, hogy így legyen. 

Telltale's Game of Thrones Episode 1 - Iron from Ice - december 2-9. - PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3

Sokáig nem volt hajlandó konkrét dátumot elárulni, csak azt ígérte, hogy még idén jön, de a Telltale végül csak bejelentette a Game of Thrones játéksorozat első epizódjának megjelenési dátumát. Szokás szerint ez is kicsit nehezen követhető, de aki csak egy platformra szándékozik megvenni, annak csak egy dátumot kell megjegyeznie: a PC-s és Mac-es változat másodikán (tehát holnap), az Xbox One-os, Xbox 360-as és PlayStation 4-es harmadikán, a PlayStation 3-as pedig kilencedikén jön. Egyébként ha nem vagytok képben azzal, hogy ez most miképp kapcsolódik a sorozathoz, egy gyors korrepetálás: a Starkokhoz hűséges Forrester ház öt tagját kell irányítanunk, miközben olyan kedves és nem túl kedves ismerősökkel futunk össze, mint Cersei, Tyrion vagy Margaery.

I am Bread - december 3. - PC (Early Access)

Kenyérszimulátort még nem kaptunk idén, már épp kezdtünk is emiatt keseregni, de hős megmentőként jött az I am Bread, a Surgeon Simulator megteremtőinek új játéka. Amennyire hülyén hangzik az alapötlet, annyira zseniálisnak tűnik a megvalósítás, és lehet, hogy a végén egy óránál többet fogunk vele játszani. A héten még csak kezdetleges állapotában lesz kapható az Steam Early Accessen, úgyhogy csak az vegye meg, akinek remeg a keze miatta.

Dungeon Defenders 2 - december 5. - PC (Early Access)

Szintén Early Accesses cím, szintén csak saját felelősségre ajánljuk, de aki az első részt szerette, annak biztosan tetszeni fog a Dungeon Defenders 2. Az egyik érdekesség (a számos újítás mellett, inkább bele sem megyek), hogy jelenleg a hivatalos honlapon 30 dollárba kerül, sőt, 70 dollárért bónuszokkal teli változat is kapható, de a kész játék megjelenése után free-to-play lesz. A pre-alpha egy régiót és négy karaktert kínál, döntsétek el, nektek ez megér-e 30 dollárt.

Kingdom Hearts HD 2.5 Remix - december 5. - PlayStation 3 [Előrendelés]

A Square Enix egy remasterrel készült az ünnepekre, ez pedig nem más, mint a Disney karakterekkel tarkított Kingdom Hearts II Final Mix, a Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix és Kingdom Hearts Re:coded egybegyúrt, felújított, trófeatámogatással megáldott változata, ami azért születhet meg, mert a HD 1.5 Remix a Square mértékével sikeres lett. 

NES Remix Pack - december 5. - Wii U

A Nintendo utolsó nagyobb töltényét előtte a Super Smash Bros-szal, így decemberre már csak a NES Remix Pack maradt, melyben nincs semmi, amit még ne láttunk volna. Több mint 25 8-bites Nintendo klasszikust játszhatunk Wii U-n, köztük az eredeti Super Mario Brost vagy az Excitebike-ot, melyek új kihívásokat is kaptak. Jópofa.

Lara Croft and the Temple of Osiris - december 9. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Anno még Flatline-nal egy egész éjszakát áldoztunk arra, hogy egyhuzamban végigvigyük a Lara Croft and the Guardian of Lightot, és kedvenc Laránkat más szögből, másféle feladatokkal és egy irányítható társsal látni már akkor is felejthetetlen élmény volt. Most jön a folytatás, a Temple of Osiris, amiben már három kísérő csatlakozik kedvenc régészlányunkhoz, köztük két egyiptomi istenség. Az alapvetően letölthető formában kapható játék PC-s változatának Gold Edition kiadását a fenti linkre kattintva előrendelhetitek, így kaphattok mellé egy művészeti könyvet, egy figurát és egy térképet is.

The Talos Principle - december 11. - PC, Mac, Linux, SteamOS

Ahelyett, hogy egy újabb Serious Samet hozna (amiből ugye sosem elég), a Croteam decemberben kiadja a Talos Principle nevű belső nézetes puzzlert. Összesen 120 feladvány vár megoldásra a fura, kicsit régies, kicsit sci-fi világban, ahol mindenféle komplex megoldásokkal tudunk érvényesülni, és bár nagy szabadságot kapunk abban, hogy mit hogyan teljesítünk, a döntések következményekkel járnak.

Halo: Spartan Strike - december 12. - PC

Halóból most egy kis időre betárazhattunk a Halo: The Master Chief Collectionnel, de persze megértjük, ha valakinek még ez sem elég. Nekik talán érdekes lehet a Spartan Strike, a Spartan Assault kvázi folytatása, ami meglepő módon PC- és mobilexkluzív lesz. A sztori teljesen új, egy Spartan IV-est irányítva kell a Halo 2 eseményei alatt egy szimulációban UNSC egységeket vezényelni a föld megmentésének érdekében. 30 küldetés vár, meg egy csomó új fegyver, jármű, képesség, úgyhogy aki az előzőt szerette, térjen vissza, aki nem, próbálja ki. A twin-stick shooterekkel mindig el lehet ütni az időt.

Elite: Dangerous - december 16. - PC

Míg többen belépnek az alfa-béta állapotba, az Elite: Dangerous épphogy kilép belőle, és az űr végre tejes pompájában tárul elénk. Az Elite sorozat negyedik részében is ugyanaz a feladat, mint az előző háromban: egy űrhajót irányítunk, és saját módszereinkkel kell minél előbbre jutni. A bejárható terület hatamas, nehéz lesz más játékosokkal bandázni, ha ők a Tejút másik oldalán járnak, de azért egy MMO-ban, legyen bármilyen a játékosok és a térképméret aránya, meg lehet találni a módját a közös játéknak. Egyedül is játszható, de online kapcsolat így is, úgy is kell (emiatt sokan követelik is vissza a pénzüket, félig-meddig jogosan).

Raven's Cry - december 16. - PC, Mac, Linux, SteamOS, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3

Ebbe már bele se kezdek. Kalózos lesz, TPS, és az utolsó pillanatig nem biztos, hogy tényleg megjelenik, úgyhogy nem fecsérlem rá a karaktert. Legyen pozitív meglepetés, ha aztán mégis jön. Addig itt a két hónapja kiadott trailer, emésztgessétek.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes - december 18. - PC

A hónapot és egyben az évet a Metal Gear Solid V: Ground Zeroes PC-s változata zárja, ami pontosan megyegyezik a korábban konzolokon debütált játékkal. A Metal Gear Rising: Revengeance-t leszámítva már rég nem volt PC-s Metal Gear, úgyhogy jó újra a platformon látni a szériát. Emlékeztetőként olvassátok el tesztünket.

2015. januári játékmegjelenések

Blackguards 2 - január 20. - PC, Mac

Grey Goo - január 23. - PC

Saints Row IV: Re-Elected - január 23. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Saints Row: Gat out of Hell - január 23. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3

Grand Theft Auto V / Online - január 27. - PC

Dying Light - január 27. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)