Hirdetés

Órákon belül meglett az első fizetős mod, amit eltávolítottak a Steam Workshopról

|

A Steamen éppen hogy bevezetésre kerültek a fizetős modok, máris megvan az első olyan alkotás, amit el is kellett távolítani.

Hirdetés

A legtöbben azzal voltak elfoglalva a Valve tegnapi bejelentése után, hogy vajon a fizetős modok lehetőségének bevezetése a Steam Workshopon a modifikációk halálát, vagy éppen új aranykorát hozza majd el, a szabályok apró részleteiben nem sokan merültek el. Az első eltávolított alkotás esete viszont azt bizonyítja, hogy ezeket is érdemes lenn átrágni.

Chesko's Fishing Mod névre keresztelt alkotás még abban az időszakban készült, amikor még senkinek nem jutott volna eszébe fizetni egy modért, ám a készítőnek hamar egy kellemetlen meglepetéssel kellett szembesülnie, miután fizetőssé tette alkotását. Az történt ugyanis, hogy Chesko egy másik modból, a Fores New Idles nevű alkotásból vett kölcsön animációkat, ami eredetileg, egy ingyenes modifikációnál abszolút rendben is volt.

Fore, az eredeti készítő viszont nem egyezett bele, hogy Chesko pénzt kérjen, részben az ő munkájáért, emiatt a horgászós modnak mennie kellett. Fore ezt le is írta a Steam kapcsolódó fórumán, ahol idővel Chesko is reagált. Állítása szerint mielőtt fizetőssé tette a modját, konzultált a Valve-val, akiktől azt az információt kapta, hogy ha a másik tartalom, ami a Fishing Mod futtatásához szükséges, egy külön mod, és ingyenes is, az nem sérti meg a szabályokat. Mikor azonban meglátta Fore véleményét, úgy döntött, minden vásárlónak visszafizeti a mod vételi árát.

Szóval rengeteg dolog van még, amit még finomhangolni kell a modok pénzért való árusításával kapcsolatban, arról a furcsa rendszerről nem is beszélve, hogy a Valve ezúttal is nagyrészt a közösségre bízza, hogy bejelentsék a jogsértő alkotásokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)