Hirdetés

The Evil Within - Shinji Mikami a horrorról beszél

|

Mi a túlélőhorror lényege? Mennyire fontos a grafikai megjelenítés? Merre halad a játékvilág? Shinji Mikami megmondja a tutit!

Hirdetés

Legutóbb egy lehetséges női főszereplő kapcsán értekeztünk a The Evil Withinről, most pedig Shinji Mikami, a játék rendezője mesélt legújabb művéről, a grafikai fejlődésről, a sorozatok negatív hatásairól, valamint a játékipar jövőjéről.

Mikami elmondta, nem csak azért tért vissza a túlélőhorror műfajhoz, mivel szeret embereket ijesztgetni, hanem azért is, mert a grafikai fejlődés sokban segíti munkáját, a jobb grafikának köszönhetően még közelebb hozhatja hozzánk a félelmet. A Resident Evil sorozat atyja ezen felül megemlítette a folytatások negatív hatásait is egy-egy játékra: pár rész után a játékos már tudja, milyen ellenfélre számíthat, így nem fog annyira rettegni, a készítők pedig az akciót helyezik előtérbe a félelemkeltés helyett, hogy még nagyobb rétegeket érjenek el. A The Evil Within esetében viszont más lesz a helyzet, Mikami ugyanis a túlélő-horror gyökereihez kíván visszatérni.

A játékvilág jövőjével kapcsolatban a független fejlesztőket emelte ki, akik kisebb pénzmagból is hatalmas ötleteket tudnak megvalósítani, szemben a nagy költségvetésű játékokkal, ahol a jól bevált formulákat ismételgetik, és nem mernek új ötletekkel kockáztatni a biztos bevétel miatt. "Szerintem a kisebb játékok és a személyes kreativitás vonalán haladva találhatunk rá a jövő nagyágyúira." - nyilatkozta, és lássuk be, van benne igazság, amit mond.

A The Evil Within megjelenése 2014-ben várható PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra, valamint PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Addig is figyelmetekbe ajánlom The Evil Within előzetesünket, melyből megtudhattok egy-két okosságot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)