Hirdetés

The Evil Within - ez jön a Resident Evil után

|

Új részletek, képek, videók a Resident Evil atyjának legújabb túlélő horrorjáról. Ütős lesz.

Hirdetés

A napokban mutatkozott be a korábban Project Zwei munkacímen futó Bethesda projekt, ami – mint utóbb kiderült –  a The Evil Within nevű túlélő horrort jelenti, Shinji Mikami (Resident Evil széria) és a Tango Gameworks jóvoltából. Vadonatúj részletekkel szolgálhatunk.

A The Evil Within (Japánban Psycho Break) elején három nyomozó (Sebastian, Joseph és egy „Kölyök” becenevű nő) érkezik egy elmegyógyintézetbe, ahol tömeggyilkosságok történtek.

A főhős Sebastian lesz, akit nem sokkal az intézetbe való érkezése után leütnek és egy ismeretlen helyen tér magához, egy húskampón lógva, körülvéve hasonló sorsú áldozatokkal, akiket egy behemót hentes kapott el. A feladat egyértelmű: megszökni, menekülni, túlélni, kijutni.

Helyszínek terén az intézet mellett többek között eljuthatunk egy kórházba, illetve egy elhagyatott faluba is, mindezt lineáris módon, de a későbbiek során lehetőségünk lesz – ha korlátozott módon is – de szabadon közlekedni. Fontos megjegyezni: a játék világa a játékos tevékenységétől függően valós időben változik majd.

A játékmenetben csak alapfegyvereket használhatunk (késeket, baltákat, pisztolyokat), de nehézfegyvereket nem, ellenben csapdákat is állíthatunk, amik fontos részét képezik a harcoknak. Elengedhetetlen lesz a taktikázás, a megfelelő stratégia megtalálása.

 

Kevés munícióval kell gazdálkodnunk, ha ellenfél van a közelben, osonva és kúszva haladhatunk tovább. Menekülés közben a környezet is nagy segítség lehet, például üvegeket dobálhatunk a ránk támadók felé vagy lopakodásnál elterelhetjük a figyelmét vele. Minimalista HUD-ot kapunk, életerőcsíkkal és pár ikonnal (például a lőszermennyiség).

A külső nézetes (váll feletti perspektíva) horrort a Rage alatt is futó, erősen módosított id Tech 5 motor hajtja, ami elengedhetetlen lesz a szűk helyek és tág terek váltásának megjelenítéséhez (és a filmszerű hatáshoz), illetve ellenfeleink valóban rémisztő kinézetéhez. Utóbbiak között lesz láncfűrészes gyilkos (a Resident Evil 4-ből ismert Los Ganados-ra hajazó), és zombikra hajazó szörnyek - mégis csak Resident Evil szellemiség, vagy mi a szösz.

Alapvetően a zárt terekben számíthatunk akcióra, a nagyobb, nyílt helyeken pedig szusszanhatunk egyet, de igazán sosem lankadhat a figyelmünk: az ellenség váratlan módon, váratlan helyeken támadhat.

 

A The Evil Within megjelenése 2014-re tehető, a támogatott platformok között ott a PC, az X360, a PS3 és a PS4 is. Várós, nem?

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)