Hirdetés

Giana Sisters: Twisted Dreams és The Fall - a 2015/10-es GameStar teljes játékai

|

Az októberi GameStar több okból is különleges. A szülinapi szám mellé ezúttal két játékot is mellékeltünk, hogy biztosan ne unatkozzatok októberben.

Hirdetés

A GameStar tavaly ilyenkor ünnepelte 15. születésnapját, és ha az algebrai ismereteim nem csalnak, akkor ebből az következik, hogy most töltjük a 16-ot. Az őrületes őszi játékdömping közepette sajnos (vagy épp szerencsére) nincs időnk bulizni, de azért igyekeztünk a legtöbbet kihozni a dologból. A rengeteg AAA megjelenés mellé ebben a hónapban két könnyedebb címmel kedveskedünk az olvasóknak, hogy akkor is legyen mivel múlatni az időt, ha nem épp egy grandiózus kaland közepén jártok.

Kezdjük is a könnyedebb kikapcsolódást kínáló Giana Sisters: Twisted Dreams névre keresztelt csodával, amely egy vérbeli platform játék, melynek gyökerei egészen az 1987-es, még Commodore 64-re megjelent The Great Giana Sistersig nyúlnak vissza. A történet szerint Mariát elrabolják, és egy hatalmas sárkány az álomvilágban tartja fogva, testvére, Giana pedig útra kel, hogy kiszabadítsa. Giana képes váltani a két nagyon eltérő személyisége, a "cuki" és a "lázadó" közt, ezzel együtt pedig nemcsak a pályák, hanem az általa használt képességek is megváltoznak.

Bár a grafika részletes és színpompás, az animációk pedig igencsak látványosak, a Giana Sisters: Twisted Dream gépigénye, nem egy rémálom, sőt. A futtatáshoz legalább Windows XP operációs rendszerre, egy 2,8 GHz-es Core 2 Duo processzorra, valamint 2GB RAM-ra lesz szükségünk. A merevlemezen mindössze 3,3 gigát foglaló játékhoz egy GeForce 6800-as videokártyát vagy annál jobbat ajánlanak a fejlesztők.

Második játékunk a minden tekintetben kiemelkedő The Fall, amely a fejlesztők által epizodikusra tervezett sorozat első része. Ha valakinek esetleg kimaradt volna, az mindenképp pótolja, hiszen ha minden jól megy, hamarosan befut a folytatás is. A puzzle és kalandjátékos elemekkel tarkított, de alapvetően akció elemekre építő side-scroller játék sötét univerzumában egy nagyon egyedi történet vár ránk.

A játékban ARID-ot irányítjuk, aki egy speciális páncélban lévő mesterséges intelligencia. Miután lezuhannak egy ismeretlen bolygón, a páncél viselője eszméletét veszti, így ARID feladata, hogy megvédje a sérült pilótát és segítséget szerezzen, mielőtt túl késő lenne.

Bár a bolygón rengeteg veszély leselkedik majd ránk, a gépigény itt is hasonlóan baráti, mint az előző játék esetében. Operációs rendszerből legalább egy Windows XP SP3-ra lesz szükségünk, processzorból pedig egy 2,5 GHz-es dual core az, aminek ott kell lenni a gépünkben. Emellé jön még 3 GB RAM, egy legalább 256MB VRAM-mal rendelkező videokártya, valamint 530MB szabad hely a merevlemezen.

A játékok aktiválásához internetkapcsolat szükséges, a kód beváltása a már megszokott módon zajlik: Megkeresitek a magazinban található kódot, majd azt az adott lapszámnál beváltjátok a GameStar Plus oldalon. A "Teljes játék" menüponton belül található "Aktiválás"-ra kattintva jelenik meg a kód, amit innen kimásolva, majd Steamen belül a "Játékok" menüpontban lévő "Termék aktiválása a Steamen" menüpont megfelelő mezőjébe beillesztve szerezhettek meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)