Hirdetés

The Flock előzetes - ez lesz az Evolve kihívója?

|

Az egyszerű diákprojektnek indult, majd a Valve által felkarolt The Flock már jó ideje alfa készültségi szinten jár, de a Vogelsap azért nem hagyja nyugodni a népet.

Hirdetés

Mit szólnátok ahhoz, hogy ha fognánk az Evolve koncepcióját, és csinálnánk vele egy 180 fokos fordulatot? Ezúttal nem a vadászok lennének többen, hanem a szörnyek, és egyetlen emberi szereplőnk kétségbeesetten botorkálna a sötétben, ám birtokolna egy olyan fegyvert, ami azonnali halált jelent a rá vadászó lényekre. A Vogelsap csapata ezt az elképzelést valósítja meg a The Flock névre keresztelt multis mókában, ami még a Valve figyelmét is felkeltette.

bejelentés már régóta megtörtént, a zárt alfatesztre egy ideje lehet jelentkezni, ám március elején megmutatták a sajtónak is a játékot, és így meglehetősen sok újdonság derült ki a programról. Az alapötlet szerint a játékosok idegen lényként kerülnek a pályára és feladatuk, hogy mágikus fényforrásokat gyújtsanak meg egy Light Artifact nevezetű tárggyal. Aki először hajtja végre a cselekedetet, az lesz a Carrier az arénában, és a többieknek őt kell levadászniuk. Sikeres ölés esetén a vadászból lesz a következő Carrier, tehát a szerepek folyamatosan cserélődnek, ám a feladat továbbra is ugyanaz marad. 

A Carrierként rohangáló játékos nem fegyvertelen, ugyanis a Light Artifact képes arra, hogy azonnal ropogósra süsse bármelyik vadászt, ezért a szörnyeknek különféle taktikákhoz kell folyamodniuk. Ebben számos egyedi képesség segíti őket, például bármelyik pillanatban mozdulatlan szoborrá dermedhetnek. Ez már akkor megnehezíti a Carrier dolgát, ha az aktuális pálya tele van ugyanolyan lények szobraival, ezt tetőzi, hogy le is tudják másolni magukat, emiatt pedig a Carriernek jól kell választania, mivel nem lesz egyértelmű, hogy melyik a valódi szörny és melyik baba a hamis. Természetesen a kreatúrák gyorsak és halálosak, ha nem reagál idejében a fényt hordozó játékos, nagyon könnyen otthagyhatja a fogát. 

A szörnyeket alakító játékosok kapnak egy taunt szerű képességet is, ilyenkor egy hatalmas ordítással árulhatják el társaiknak (és a Carriernek) aktuális helyzetüket a térképen, amire bármelyik kolléga visszaválaszolhat egy hasonlóan halláskárosító sikollyal. Ha egymásra tauntolnak, akkor gyorsabbá és erősebbé válnak, ráadásul a Carrier egy képernyőrázkódás effekt boldog tulajdonosává válik, kissé gyengébb esélyekkel a védekezésre. Ez a funkció tovább mélyíti a kooperatív játékban leledző taktikai lehetőségeket, mindenképpen össze kell dolgozniuk a szörnyeknek a Carrier legyűréséhez.

Lehetséges, hogy bekerül egy olyan játékmenetet érintő változtatás, ami során a Carrier tovább fejlődik a meccs végén, és ki kell jutnia a pályáról. A szörnyek sem maradnak változatlanok, ők is felerősödnek, és meg kell akadályozniuk a hordozó evakuálását. Aki Titanfall veterán, annak ismerős lesz ez a folyamat, mivel a készítők abból merítették az alapötletet. Mindenképpen feldobja az amúgy sem unalmasnak tűnő multis köröket, ezért komolyan gondolkodnak a beépítésén. 

Kétségtelen, hogy ígéretesnek tűnik a The Flock, ám sajnos sok mindenen elcsúszhatnak a Vogelsap emberei. Az egyensúly itt is kényes kérdés lesz, ráadásul a megjelenéskor csak egyetlen játékmód áll majd rendelkezésünkre, aminek az élettartamát nagyban meghatározza majd az alapötlet megvalósításának minősége. Várjuk a további részleteket, mert a koncepció sikert érdemelne, de ehhez még többet kell letenni az asztalra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)