Hirdetés

The Golf Club 2019 featuring PGA TOUR teszt - precíz ütések mindenek felett

|

A HB Studios legújabb golfszimulátorában idén már a hivatalos PGA Tour licencelt bajnokságaiban is versenyezhetünk, miután megtanuljuk a sportág alapvető játékelemeit és technikáit.

Hirdetés

Évek óta nem volt lehetőségük a golfrajongóknak, hogy hivatalos, licencelt PGA Tour játékkal játsszanak, de idén végre a HB Studios és a 2K jóvoltából már kipróbálhatjuk magunkat a sport legpatinásabb pályáin. Sokak számára meglepő lehet, de a golf a világ egyik legnépszerűbb sportja, így természetesen van igény a minőségi golfos videojátékokra is.

Hirdetés

Az Electronic Arts már 1990-ben megegyezett a PGA Tourral, majd 1998-tól 2013-ig folyamatosan adta ki a Tiger Woods nevével fémjelzett játékokat. A sorozat utolsó darabja a Rory McIlroy PGA Tour volt még 2015-ben, így a rajongóknak más lehetőségek után kellett nézniük. A kanadai HB Studios már rengeteg különböző sportjátékon dolgozott, és a tavaly megjelent The Golf Club 2-t is szerették a játékosok. 2018-ban viszont nagy eredményt ért el a fejlesztőcsapat: sikerült megegyezniük a 2K Sportsszal, illetve a PGA Tourral, hogy többéves kihagyás után megint hivatalos licencek kerüljenek egy golfjátékba.

Nem csak egy suhintás

A The Golf Club 2019-be bátran belevághatnak a golfrajongókon túl a sportjátékok iránt fogékonyabbak is, de még azok is gyorsan megtanulhatják az irányítást, akiknek fogalmuk sincs az egész sportról. A játék tutorialrésze nagyon részletes, így bő fél óra tanulás után már lehet is élesben próbálkozni. Nyilvánvalóan a játék központi eleme a PGA Tour Career-mód, amelyben kis túlzással nem lesz egy olyan képkocka sem, ahol ne villanna fel valamilyen PGA-logó vagy szöveg. A HB Studios érthető módon nagyon büszke a licencszerződésre, és erről egy pillanatig sem hagyják megfeledkezni a játékosokat. A The Golf Club 2019 karriermódja során megmérettethetjük magunkat olyan versenyeken, mint a Q-School, a Web.com Tour vagy éppen a FedExCup Playoffs, de számos egyéb, kitalált bajnokságon is részt tudunk venni. Sajnos nem sikerült az összes hivatalos PGA Tour versenyt bepakolni a játékba, és nem találkozhatunk Tiger Woodsszal, Rory McIlroyjal és a golf többi nagymenőjével, de így is rengeteg lehetőségünk van játszani, a nagyszerű játékmechanika és a szórakoztató, de kihívásokkal teli játékélmény kárpótolnak a hiányosságokért. Ha pedig esetleg megunjuk az elérhető pályákat, a szerkesztő segítségével bátran kísérletezhetünk egyedül és online játékok során is.

Minden ütés számít

A játék egy komoly szimulátor, amelyben megtapasztalhatjuk, mennyire nagy jelentősége van minden egyes mozdulatunknak. Fontos, hogy a megfelelő ütőt válasszuk, aztán el kell döntenünk, milyen módon próbáljuk a lyukhoz a lehető legközelebb terelni a labdát. Rengeteg tényezőre kell odafigyelni, végül magát a suhintást is igyekeznünk kell tökéletesen megoldani, hogy tényleg oda és úgy üssünk, ahogy szeretnénk. Elég kevés golftapasztalattal vágtam bele a The Golf Tour 2019-be, így bár az elején nem igazán értettem és éreztem a különbséget egyes megoldások között, egy kisebb gyakorlópályás edzés után már egész jól átláttam a pályákat, és hamar élvezetessé váltak a bajnokságok. A putting mechanika (a golflabda lyukba ütése) a kezdetekben elég frusztráló lehet - főleg laikusok számára -, de kis gyakorlással arra is rá lehet érezni. A realizmushoz természetesen még hozzátartozik a látvány is, amelyre szinte nem lehet panasz. A pályák gyönyörűek, a mozdulatok jól kidolgozottak, a labda pedig az esetek döntő többségében a fizika törvényei szerint mozog. Maguk a játékosok kicsit kidolgozatlannak tűnnek, és sajnos kevés a hivatalosan licencelt sportszer és kiegészítő, de nem is ez a játék lényege. A The Golf Tour 2019 egy szórakoztató szimulátor, amely apróbb hibái ellenére is az utóbbi évek talán legjobb golfjátékaként könyvelhető el.

The Golf Club 2019 featuring PGA TOUR
A jelenlegi legjobb golfszimulátor.
Ami tetszett
  • Könnyen és gyorsan tanulható irányítás
  • Precíz ütésmechanika
  • Humoros kommentár
Ami nem tetszett
  • PGA Tour-játékosok hiánya
  • Kicsit unalmas karriermód
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)