Hirdetés

The Incredible Adventures of Van Helsing - a 2014/04-es GameStar teljes játéka

|

Áprilisban a hazai Neocore Games sikerjátékát adjuk ajándékba nektek. Kössétek fel a vámpírvadász gatyót, mert jó pár természetfeletti csúfság vár rátok!

Hirdetés

A 2005-ben alapított Neocore Games a King Arthur sorozat után sikeresen vette az akadályt, és egy más témában, egy más stílusban is olyat alkotott, aminek nem csak mi, magyar játékosok, hanem az egész világ csodájára járt. Olyannyira, hogy egy kis csúszás után ugyan, de nemsokára érkezik a The Incredible Adventures of Van Helsing II, úgyhogy épp itt az ideje, hogy először (vagy újra) végigvigyétek az első részt.

Főhősünk Abraham Van Helsing, a híres vámpírvadász fia, aki kénytelen apja nyomdokaiba lépni, amikor segélykérő levelet kap Borgoviából.  Borgovia fővárosa, Borgova maga a földi paradicsom minden démonvadász számára: kicsit noir, kicsit gótikus, kicsit steampunk, és hemzseg az ocsmányabbnál ocsmányabb szörnyektől. Kalandjaink során végig velünk tart egy szellemlány, Lady Katarina, aki a család túlvilági jóakarója, de ha szükség van rá, a harcból is jócskán kiveszi a részét.

A Neocore srácai kicsit felrázták az ismerős akció-RPG formulát: az ismerős elemeket olyan formában kombinálták és változtatták meg, hogy egy pillanatban sem érezzük, hogy ezt már láttuk valahol. Ezen kívül főhősünk nem csak távolsági és közelharci fegyvereket használhat a harcban, hanem a mágiát is segítségül hívhatja, amire szüksége is lesz, mivel a csatákat csak úgy élhetjük túl, ha megfelelő felszereléssel és taktikával rendelkezünk. Karddal csapkodsz mindenkit? Hamarosan meghalsz. Pisztollyal lövöldözöl? Hamarosan meghalsz. Trükközöl, minden rendelkezésre álló eszközt felhasználsz, segítségül hívod Katarinát? Menni fog ez, csak rá kell érezned! Akkor sincs gond, ha végeztünk az egyszemélyes kampánnyal, mivel négyfős kooperatív mód is helyet kapott a játékban, és mint mindig, barátokkal most is még nagyobb a móka!

A grafikáért a Neocore Games saját gyártású motorja felel, és meg kell hagyni, remekül végzi a munkáját: nem csak gyönyörű látványt biztosít, de pöpecül van optimalizálva is, így gyengébb képességű gépeknek sem jelent akadályt. Egészen pontosan elég neki egy WinXP (nyugodjon békében!) vagy egy OS X 10.6 (bizony, a játék Mac gépeken is fut!), egy 2.0 GHz-es kétmagos proci, 1 GB RAM, Nvidia 8800 GT/AMD HD3850 videokártya, és 20 giga szabad hely. Megvan, igaz? A hangok szintén rendben vannak, a két főhős szinkronja kiemelkedő, és (többek között) nekik is köszönhető a játék egyik legnagyobb előnye: a sajátos humor, melytől helyenként hangosan felnevetünk majd. A magyar felirat természetesen alap, ez nem is kérdés. Minden egyben van tehát a mókához, nincs más dolgotok, mint megvenni az áprilisi GameStart, és aktiválni a DVD tokon található kódot.

Ehhez látogassatok el az újság megjelenése után a gamestar.hu/vanhelsing aloldalra, pötyögjétek be kódot kötőjelekkel, és már meg is kapjátok a Steamen aktiválható kulcsotokat. Utána irány a Steam kliens „Játékok” menüpontja, azon belül a „Termék aktiválása a Steamen…” opció, innentől pedig egyértelmű lesz a teendőtök. Sajnos a telepítő elég nagy (majd’ 20 giga), és ezúttal egy kis részét sem tudtuk felpaszírozni a lemezre, úgyhogy nektek kell letöltenetek az egészet. Tudom, nem mindenki rendelkezik gyors internettel, nekik egy tippel szolgálhatok: ismerősnél/barátnál/barátnőnél, akinél gyors a net, töltsétek le a játékot a Steam felhasználói fiókotokkal, majd valamilyen adathordozót használva vigyétek át a játék mappájából a fájlokat saját gépetekre. A Steam egy kicsit szöszölni fog, de végül megadja magát, és kész is, a játék telepítve lesz a gépeteken!

Ha még mindig vacillálnátok, ajánlom figyelmetekbe Hunter és Nightwolf minden részletre kiterjedő The Incredible Adventures of Van Helsing tesztjét, ami tutira meggyőz majd benneteket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)