Hirdetés

The Incredible Adventures of Van Helsing teszt - emeljĂĽk kalapunkat

|

Megérkezett a NeoCore új játéka egy számukra új stílusban, új terepen, egy újonc démonvadásszal.

Hirdetés

NĂ©hány napja már rĂłjuk Borgova fenyveseit Ă©s városait. BĹ‘rcsizmánk Ă©s fehĂ©r köpenyĂĽnk Ăşszik a dĂ©monvĂ©rben, miközben hátunk mögött egy halott nĹ‘ károg arrĂłl, hogy rosszul lĂłbáljuk a kardokat meg puskákat. Mindezek mellett egy akkora kalapot nyomtak a fejĂĽnkbe, hogy nem csak az esĹ‘ nem jelent problĂ©mát, de a leĂ©gĂ©stĹ‘l se kell tartanunk. Így vándorlunk vĂ©rfarkasok Ă©s vámpĂ­rok között: Wolfi Ă©s hű társa, Hunter Van Helsing.

Családi üzlet

A The Incredible Adventures of Van Helsing a hazai NeoCore legfrissebb cĂ­me, amelyben az ifjabb Van Helsinget kell elkĂ­sĂ©rnĂĽnk kĂĽldetĂ©sein. A családi vállalkozást örökösekĂ©nt, Helsing Jr. folytatja a dĂ©monok nagyipari mĂ©szárlását. A „FenevadirtĂł Zrt.”-hez ugyanis egy szĂ©p napon segĂ©lykĂ©rĹ‘ levĂ©l Ă©rkezik a messzi BorgovábĂłl. Az elaggott tag (idĹ‘sb Helsing a pontosság kedvĂ©Ă©rt) lelkĂ©t durván felekĂ©ztĂ©k az erĹ‘szakos Ă©vek, Ă©s valĂłszĂ­nűleg idegileg teljesen összeomlana már a vámpĂ­r szĂł hallatán is, ezĂ©rt a fián a sor, hogy tovább nemesbĂ­tse családja hĂ­rnevĂ©t. Fel is kerekedik LondonbĂłl, hogy hosszas barangolás után – mely egĂ©sz EurĂłpán átĂ­vel – eljusson az öreg kontinens keleti rĂ©szĂ©hez, nagyjábĂłl oda, ahol most ErdĂ©ly találhatĂł; tudjátok, itt meseszĂ©p a táj Ă©s csak Ăşgy fullasztva köhögtetnek a házi orvosságkĂ©nt becĂ©zett gyĂĽmölcspárlatok. Útja során elkĂ­sĂ©ri Ĺ‘t Lady Katarina, egy kĂ­sĂ©rtethölgy, kit mágikus parancs köt a családhoz. 

A kiválasztott

A karakter tehát adott, nem választhatunk kasztot. Kezdettől fogva ezt a lőfegyverekkel és kardokkal harcoló DPS-t alakítjuk, ennek ellenére több szerepjátékos elemmel bír a matéria, mint két vetélytársa (Torchlight 2, Diablo III). Kedvünk és játékstílusunk szerint oszthatjuk szét pontjainkat a képességfa ágain, és a karakter alaptulajdonságait is a szerint erősíthetjük, hogy milyen taktikát követünk. Emellett, mivel adott a főszereplő, komoly háttértörténetet is kapott, épp ezért a terelgetésével töltött órák során valóban azt érezzük, hogy egy valódi karaktert irányítunk egy minket megszemélyesítő héj helyett.

Szokásos kaszabolás

JátĂ©kmenet tekintetĂ©ben persze nem kell világmegváltásra számĂ­tani. Kalandozásaink során válogatott borzalmak hordái törnek ránk, ezeket fegyvereinkkel Ă©s kĂ©pessĂ©geinkkel kell feloszlatnunk mielĹ‘tt mĂ©g a zöldfĂĽlű dĂ©monvadász költözne a családi kriptába. Ebben a már emlegetett hölgyemĂ©ny is segĂ­tsĂ©gĂĽnkre lesz, aki ha ellensĂ©ges társaságot kapunk, felveszi legkevĂ©sbĂ© barátságos formáját Ă©s aktĂ­v rĂ©szesĂ©vĂ© válik a harcoknak. Persze a lady ereje csak árnyĂ©ka annak, amire Abraham leszármazottja lesz kĂ©pes az idĹ‘ mĂşlásával. ElsĹ‘sorban kĂ©pessĂ©gpontokat oszthatunk szĂ©t nĂ©gy alapvetĹ‘ kĂ©pessĂ©g között. Ezek nagyban meghatározzák, hogy mekkora erĹ‘vel sĂłzhatunk oda kardokkal, vagy távolsági durrogĂłkkal az ellennek, de varázslĂł tudományunk hatĂ©konyságát is növelhetjĂĽk általuk. Másodsorban vannak a kĂ©pzettsĂ©gek, melyeknĂ©l kĂ©t kiterjedt skill-fa szökkent szárba. A kĂ©t kĂ©pessĂ©gfán fellelhetĹ‘ rengeteg „varázslat” is teret ad a kĂ­sĂ©rletezgetĂ©snek, de ezeknek van mĂ©g 3-3 extra tulajdonsága is, amelyeket a csaták során ki-be kapcsolgathatunk, illetve vegyĂ­thetĂĽnk egymással. Ez adja a The Incredible Adventures of Van Helsing igazi erejĂ©t, a taktikus harcot.

Nehéz kenyér

Ahogy azt már az elĹ‘zetesben is emlĂ­tettĂĽk, itt nincs helye hibának: ha Ă©sz nĂ©lkĂĽl dobáljuk szĂ©t a vĂ©rrel szerzett pontjainkat, könnyedĂ©n elkaszálhatjuk karakterĂĽnk jövĹ‘jĂ©t. Normál fokozaton haladĂłs a menet, de azĂ©rt már odakarmolnak nekĂĽnk, ha nem Ă©sszel harcolunk. Nem a levegĹ‘be beszĂ©l a produktum mikor figyelmeztet a legmagasabb fokozatnál, hogy itten bizony nem sok esĂ©lyĂĽnk lesz. Ha tĂşl akarjuk Ă©lni a komolyabb ellenfelekkel vĂ­vott harcokat, akkor bizony elĹ‘ kell rántanunk a közelharci Ă©s távolsági fegyvereinket, Ă©s okosan kell kihasználnunk a termĂ©szet adta lehetĹ‘sĂ©geket is.

A kalap, és ami körülötte van

Az útjaink során már csak azért is érdemes kitakarítani a világ szemetét, hogy megcsodálhassuk a hegyoldalakat, erdőségeket, mocsarakat és a lelakott városokat, melyek epekedve várják a kalapos megváltót. Hála a kreatívan felépített tereknek, a változatos környezetnek és a fülbemászó dallamoknak, egy percig sem fogjuk megunni a turistáskodást ebben a veszélyes, de csodálatos világban. Persze az összképet beárnyékolja néhány alattomos bug, de az első pár órányi kaszabolást követően már nem kerestem őket, így nem is szúrták ki a szememet. Az már inkább, hogy a témához mérten is szegényes fegyverarzenált kaptunk. Rendben van, hogy Van Helsing nem fog pajzsot és dárdát hordani, de egy baltát csak elbírna, és a nyílpuska sem áll távol a karaktertől, mégsem kapunk többet a pisztolyoknál és a kardoknál. Ugyanez igaz az ellenfelekre is: rengeteg szörny mászik az arcunkba, de meg lehet unni a tömeget, ha ugyanazok a démonok rontanak ránk újra és újra. Időnként egész meglepő ellenfelekkel kellett szembenéznünk, de jó lett volna, ha gyakrabban lepődünk meg.

Kalap, kabát

Ezektől eltekintve a The Incredible Adventures of Van Helsing egy remek játék lett. A NeoCore stúdió megmutatta, hogy nem csak a stratégiákhoz értenek, lerakták a névjegyüket egy olyan témában is, ami jelentős rajongótábornak örvend. Van Helsing gótikus témaköre indokolatlanul kevés játékban szerepel, így eleve örömteli, ha valaki nyakába veszi a Bram Stoker szellemiségéhez közel álló univerzumot. A NeoCore megtette, egy több mint 15 órát kitöltő, alig 11 euróba kóstáló játék keretében, mi pedig köszönjük. Mentünk kalapot venni, amit aztán meg is emelünk majd előttük, ha összefutunk.

A 2013/06-os GameStarban négy oldalas tesztet olvashattok a The Incredible Adventures of Van Helsing játékról.

Ügyfélszolgálati változás!
Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. mĂşlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)