Hirdetés

The Last of Us - az apokalipszisre hangolva

|

A The Last of Us utánozhatatlan világvége-hangulatának megteremtéséhez nem csak a részletesen kidolgozott környezet, hanem a félelmetesen gyönyörű dallamok is kellettek.

Hirdetés

Technikai problémák miatt sajnos elmaradt a The Last of Us végigjászásunk tegnapi része, de, hogy ma se múljon el nap a Naughty Dog zseniális játéka nélkül, bemutatunk titeket Gustavo Santaolalla-nak, az apokalipszis zeneszerzőjének.

A The Last of Us hetek óta a vásárlási listák élén csücsül és állandó beszédtémává vált, de nem csak a játékosok körében. A videojátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek és ez nagyrészt az ipar David Cage és Neil Druckmann szintű zsenijeinek köszönhető, akik az alkotásaikkal egy sokkal tágabb réteget képesek megszólítani. Az "interaktív filmként" emlegetett játékok már művészeti alkotásként vonulnak be a köztudatba, valódi színészekkel, finomhangolt dramaturgiával és nem utolsó sorban zseniális zenével.

Egy hangulat, vagy egy élmény megteremtéséhez elengedhetetlen a zene, ami még az üres pillanatokat is megtölti tartalommal. A The Last of Us ebben is az élen jár, a többszörös Oscar-díjas (Babel, Túl a barátságon) zeneszerző, Gustavo Santaolalla a játékvilág egyik legjobban sikerült zenéjét írta meg a játékhoz.

A tradicionális Dél-amerikai ronroco nevű hangszeren írt fő vonal és a rendhagyó módon összeválogatott zenekar hibátlanul működik a The Last of Us-ban és nagyon meg lennék lepődve, ha Santaolalla nem zsebelne be érte idén egy-két díjat.

A videóban Gustavo mesél az életútjáról, a fejlesztésről és sok más érdekességről, de ha nem is beszéltek angolul, a zene miatt akkor is megéri végignézni.

Melyik játék zenéje tetszik nektek a legjobban?

 

 

 

 

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)