Hirdetés

The Last of Us - az európai verzió cenzúrázva van

|

A Naughty Dog megerősítette, hogy a The Last of Us európai verziója bizony kevésbé véres és durva, mint az amerikai.

Hirdetés

Hetek óta kérdezgetik gyanakodva a játékosok, hogy tényleg cenzúra került-e a The Last of Us európai verziójába. Későn bár, de a gyanú beigazolódott.

A cenzúra Európát, az Egyesült Királyságot, Ausztráliát és a többi PAL területet érintette, a kimaradt elemek pedig csak a többjátékos módban voltak benne, az egyjátékos mód mindenhol ugyanolyan maradt. Annyiban más csupán a multi, hogy az európai verzióban nem tudjuk megcsonkítani a másikat, és a vér mennyisége is sokkal mérsékeltebb. A Naughty Dog hozzátette, hogy a menüből sem kapcsolható be az erőszakosabb megjelenítés, tehát aki az európai verziót vette meg, az így járt.

Az alábbi kép bal oldalán az európai, míg a jobb oldalán az amerikai verzió multiplayeres kivégzése látható. Szembetűnő a különbség.

Egyes rajongók felháborodásuknak adtak hangot, mivel a Naughty Dog nem figyelmeztetett előre a cenzúráról és többen emiatt inkább az amerikai verziót vették volna meg. Azt sem értik sokan, hogy miért annyira egységes a cenzúra, hiszen köztudott, hogy a német és ausztrál irányelvek az erőszakos játékok terén sokkal szigorúbbak.

Egy kicsit azért túl van lihegve ez az egész, figyelembe véve a The Last of Us egész világra kiterjedő, elsöprő sikerét, a Naughty Dog számlájára ezt a tételt még mosolyogva írhatjuk fel. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)