Hirdetés

The Last of Us Part II - a Sony megvédte a játék erőszakos trailerét

|

A Sony elmondása szerint a The Last of Us egy felnőttek által készített, és felnőtteknek szóló játék lesz.

Hirdetés

A The Last of Us Part II legutóbbi trailere többeknek sem tetszett az abban felvonultatott brutális erőszak miatt. Van benne kézeltörés kalapáccsal, kötélről lógó tetemek és nyíllal átlőtt arcú emberek, hamar felmerült a kérdés többekben is, hogy ennyire naturalista erőszakkal érdemes-e, etikus-e eladni a játékot. A PlayStation brand vezetője, Jim Ryan elmondta a The Telegraphnak adott interjújában, hogy a Last of Us bizony az idősebb játékosoknak készül, ez pedig eltörli a határokat. 

Hirdetés

"Sosem lenne szabad előre megítélnem egy játék besorolását, de ez valószínűleg egy 18+ címkét fog kapni. Vannak felnőtt játékosok, akik szeretik az ilyen címeket, és ez alapvetően nekik készül."

Ryan elmondta, hogy a Sony feladata egy platformot kínálni az alkotóknak, akármilyen stílusú címet is tesznek le az asztalra. Hozzátette, hogy szerinte helyes döntés volt a Last of Us trailerrel zárni a Paris Games Week műsorát (sokak azt is kifogásolták, hogy egy vegyes korosztály követte élőben az előadást, így óhatatlanul fiatalkorúak is látták az erőszakos képsorokat). 

Sok pro és kontra érv felhozható amellett, hogy a The Last of Us erőszakkal operál és így próbál hatást gyakorolni a közönségére, ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)