Hirdetés

The Last of Us remake készülhet PlayStation 5-re

|

Eredetileg másik játék lett volna, és nem is a Naughty Dog dolgozott rajta, de a Sony közbeszólt.

Hirdetés

Már majdnem egy év eltelt a The Last of Us Part II megjelenése óta, emiatt nyilván sokan kíváncsiak arra, hogy vajon min ügyködik a Naughty Dog. Nos a bloomberges Jason Schreier értesülései alapján úgy tűnik, tengernyi dolguk van a stúdió munkatársainak, ugyanis nem a véres bosszúdráma multiplayer része az egyetlen projekt, ami lefoglalja őket. Ha minden igaz, készül még mellette az első The Last of US PS5-ös remake-je.

Erről tudni kell, hogy valójában nem is a Naughty Dog kezdte el, hanem a PlayStation számos korábbi sikeréből részt vállaló San Diego-i Visual Arts Service Group alapítója, Michael Mumbauer által gründolt 30 fős, csupa belsős fejlesztőből álló társaság. A csapat eredetileg az Uncharted: Drake's Fortune remake-jének ugrott neki, de hamar rájöttek, hogy a 2007-es akció-kaland mai sztenderdeknek megfelelő átdolgozása mind a költségek, mind a befektetett munka oldaláról túlságosan is nagy falat lenne, ezért egy fiatalabb játék, a 2013-as The Last of Us mellett döntöttek.

Hirdetés

Csakhogy - mint arra Schreier elég erőteljesen utal a cikkében - a Sony már nem az a cég, amelyik 5-6 éve volt. Ha belsős fejlesztésekről van szó, csak és kizárólag az év játéka jelölésekkel elhalmozott, kasszasikernek ígérkező projekteknek ad zöld utat, ez pedig a vezetés szerint úgy garantálható, ha valamelyik topstúdió (Guerilla, Insomniac, Naughty Dog, Santa Monica) veszi kezelésbe. Emiatt nem kapta meg Mumbauer csapata a szükséges támogatást, a projekt pedig a Naughty Dognál kötött ki.

Annál a stúdiónál, amelyik ugyancsak a Bloomberg beszámolója alapján nem is olyan rég még a következő Uncharted munkálatait felügyelte. Hogy ennek mi a sorsa, azt még Schreier sem tudja, hiszen a Days Gone 2-ért hiábavalóan lobbizó Bend Studio lepasszolta. Nem kizárt, hogy ezt is a Naughty Dog vette át.

Szerintetek valóban elérkezett az idő a The Last of Us remake elkészítésére, vagy korai még, hiszen ott a PS4-re kiadott, és PS5-ön is kiválóan játszható, csúnyácskának aligha nevezhető remaster is?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)