Hirdetés

The Legend of Grimrock - két nap alatt visszahozta a befektetést

|

Bár a The Legend of Grimrock nem közösségi finanszírozással jött létre, a finn indie fejlesztés igencsak sikeres.

Hirdetés

Gondolom sok kiadó magasabb szintjein forrnak a fejek - mi van ezekkel az indie társaságokkal, akik jobbnál jobb és sikeres játékokat alkotnak? Mi a titkuk, akár Kickstarteres, akár másmilyen finanszírozásról van szó? 

A The Legend of Grimrock a jelenleg épp felfutó nosztalgiahullám egyik kiváló példája, s egyben nagy sikere. Kiderült ugyanis, hogy a játékosok nem feltétlenül csak azzal akarnak játszani, amit a kiadók kiadnak - hanem igenis vágynak régi játékok, majdnem elfeledett stílusok mai változataira is. Ezt nemcsak a The Legend of Grimrock, hanem több sikeres Kickstarter project is bizonyítja (a végén még a Larry is be fog futni, ha minden jól megy: 69%-nál tartanak és még van 16 nap). Erre újabb bizonyíték a félig magyar fejlesztésű Sine Mora is (íme a tesztünk a kiváló lövöldözős játékról). 

A nosztalgia-hullám másik érdekessége az anyagi siker - a The Legend of Grimrock 2 (azaz kettő) nap alatt visszahozta a befektetett összeget, pedig előrendelésben jelentős kedvezménnyel kínálták és nem a 35-45 eurós "teljes játék ár"-at használták, hiszen jelenleg is csak 11 euro a játék teljes áron (s ma még akciós mindig, hiszen a Steamen csak 9,89 euro).

Az Almost Human a következőket írta blogján:

"A játék fejlesztési költségei többszörösen visszajöttek, szóval a cég jövője nagyon biztatónak látszik. Mindenkinek nagyon hálásak vagyunk, aki megvette a játékunkat és támogatott minket!"

Hogy mi lesz a plusz bevétel hatása? Egyelőre nem tudni, azonban az biztos, hogy készül egy patch, amely bugokat, csalásokat és egyéb problémákat orvosol majd. 

Íme egy 20 perces gameplay videó a játékból:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)